Ingredience
- 4 ks kuřecí stehna
- 10 g liquid smoke
- 30 g melasa
- 5 g černý pepřvolitelná položka
- podle potřeby sůl
Recept
Jelikož se v posledních dnech teploty rychle zvyšují a nutnost nosit bundu se stává vzdálenou minulostí, v naší redakci se zaměřujeme pouze na jedinou věc. Grilování. Tradiční úprava pokrmů na otevřeném ohni dokáže léto odstartovat úplně nejlíp. Přitom existuje pouze jediná věc, která dokáže udělat grilování ještě lepší. Máte pravdu, je to sous vide! V tomto receptu se konkrétně zaměříme na přípravu grilovaného kuřete. Dobrou chuť vám všem!
Postup
1 Hotovo 10 min |
Připravíme tajnou omáčku |
2 Hotovo 10 min |
Sbalíme ingredience |
3 Hotovo 3 h |
Vaříme |
4 Hotovo |
Dáme odležetJednou z nejlepších věcí na tomto receptu je, že kuře nemusíme grilovat okamžitě. Místo toho ho můžeme uchovat v ledničce, dokud ho nebudeme potřebovat. Pokud kuřecí stehna nebudeme připravovat bezprostředně po uvaření, ochladíme je v ledové lázni, abychom zastavili veškeré zbytkové vaření. Poté uchováme v ledničce. |
5 Hotovo 10 min |
Opečeme na grilu |