Background Image
  • Domů
  • Drůbež
  • Grilovaná sous vide kuřecí stehna, která jsou kouzelně dobrá

Grilovaná sous vide kuřecí stehna, která jsou kouzelně dobrá

1 1
Grilovaná sous vide kuřecí stehna, která jsou kouzelně dobrá

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks kuřecí stehna
10 g liquid smoke
30 g melasa
5 g černý pepř volitelná položka
podle potřeby sůl

Nejlepší grilovaná kuřecí stehna pod sluncem.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Gril
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Jelikož se v posledních dnech teploty rychle zvyšují a nutnost nosit bundu se stává vzdálenou minulostí, v naší redakci se zaměřujeme pouze na jedinou věc. Grilování. Tradiční úprava pokrmů na otevřeném ohni dokáže léto odstartovat úplně nejlíp. Přitom existuje pouze jediná věc, která dokáže udělat grilování ještě lepší. Máte pravdu, je to sous vide! V tomto receptu se konkrétně zaměříme na přípravu grilovaného kuřete. Dobrou chuť vám všem!

Číst
Jak zbavíte sáček vzduchu? Jednoduchá metoda, jak ho vyženete ven i bez vakuovačky!

Postup

1
Hotovo
10 min

Připravíme tajnou omáčku

V malé misce smícháme melasu a liquid smoke (tekutý kouř). Pokud ho používáte, přidejte černý pepř namletý na jemno.

2
Hotovo
10 min

Sbalíme ingredience

Kuřecí stehna osolíme a vložíme do sous vide sáčku. Přidáme tajnou omáčku. Vakuově zabalíme.

3
Hotovo
3 h

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 70 °C (kuřecí stehna připravená při této teplotě dají slovu „šťavnaté" úplně nový rozměr).

Vložíme sáček s kuřecími stehny a vaříme po dobu 3 hodin.

4
Hotovo

Dáme odležet

Jednou z nejlepších věcí na tomto receptu je, že kuře nemusíme grilovat okamžitě. Místo toho ho můžeme uchovat v ledničce, dokud ho nebudeme potřebovat.

Pokud kuřecí stehna nebudeme připravovat bezprostředně po uvaření, ochladíme je v ledové lázni, abychom zastavili veškeré zbytkové vaření. Poté uchováme v ledničce.

5
Hotovo
10 min

Opečeme na grilu

Gril rozžehneme na maximální plamen. Kuřecí stehna vyjmeme ze sous vide sáčku a položíme na talíř.

Jakmile gril bude dostatečně rozžhavený, položíme na něj stehna. Pečeme dozlatova na jedné i druhé straně.

Okamžitě podáváme.

blank
cibule v šafránovém nálevu
předchozí
Spařená cibule v šafránovém nálevu
pastrami bites
další
Pastrami bites (jednohubky)
cibule v šafránovém nálevu
předchozí
Spařená cibule v šafránovém nálevu
pastrami bites
další
Pastrami bites (jednohubky)

Přidejte svůj komentář