Hovězí Kaldereta

0 0
Hovězí Kaldereta

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg hovězí žebra nebo jiný kus hovězího
1 ks červená cibule
1 ks červená paprika
1 ks mrkev
1/2 šálku zelené olivy
1 šálek rajčatové pyré
1/2 šálku játrová paštika VOLITELNÉ
2 lžíce worcesterová omáčka
sůl
černý pepř

Zkuste dnes něco hodně neobvyklého k večeři!

Ingredience

Recept

Sdílet

Kaldereta je taková filipínská obdoba českého guláše. Vaří se tradičně z kozího masa, ale nahrazuje se i hovězím nebo jiným masem.

Zkuste variantu hovězího uvařeného sous-vide s cibulí, mrkví, paprikou a olivami zkaramelizovanými na pánvi. Tohle jídlo rozhodně stojí za přidání do vašeho receptáře.

Číst
5 věcí, které o sous vide musíte vědět

Postup

1
Hotovo

MARINOVÁNÍ MASA

Nakrájejte maso na kostky a namarinujte ve Worcesterové omáčce, soli a pepři. Obalte maso v omáčce a nechte marinovat přes noc, aby nasálo chuť.

2
Hotovo

OPEČENÍ MASA

Pro zesílení chuti opečte maso krátce na pánvi. Jakmile je opečené dokřupava, dejte ho stranou.

3
Hotovo

PŘÍPRAVA ZELENINY

Ve stejné pánvi smíchejte mrkev, cibuli a papriku nakrájenou na kostičky a olivy. Opékejte a nechte zkaramelizovat. Poté přimíchejte rajčatovou omáčku (a pokud chcete, i játrovou paštiku), poté odstraňte z plamene.

4
Hotovo

VAKUOVÁNÍ A VAŘENÍ

Předehřejte si lázeň o teplotě 65.5 °C.
Zeleninu s omáčkou přeneste do velkého sáčku, přidejte hovězí maso a promíchejte.
Vařte po dobu 24 hodin

5
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Přeneste Kalderetu do velkého talíře nebo mísy a podávejte.

Zdroj: foodfornet.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

quinoa sous vide
předchozí
Quinoa sous-vide
celerovo-jablečná polévka
další
Letní celerovo-jablečná polévka
quinoa sous vide
předchozí
Quinoa sous-vide
celerovo-jablečná polévka
další
Letní celerovo-jablečná polévka

2 Comments Skrýt komentáře

Bylo to dobré, ale maso nebylo dostatečně měkké. Bylo spíš tuží a suché. Nevím, kde se stala chyba. Použila jsem hovězí ořech z ml býka, 14 dnů vyzrálé

Přidejte svůj komentář