Hovězí Kaldereta

0 0
Hovězí Kaldereta

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg hovězí žebra nebo jiný kus hovězího
1 ks červená cibule
1 ks červená paprika
1 ks mrkev
1/2 šálku zelené olivy
1 šálek rajčatové pyré
1/2 šálku játrová paštika VOLITELNÉ
2 lžíce worcesterová omáčka
sůl
černý pepř

Zkuste dnes něco hodně neobvyklého k večeři!

Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Kaldereta je taková filipínská obdoba českého guláše. Vaří se tradičně z kozího masa, ale nahrazuje se i hovězím nebo jiným masem.

    Zkuste variantu hovězího uvařeného sous-vide s cibulí, mrkví, paprikou a olivami zkaramelizovanými na pánvi. Tohle jídlo rozhodně stojí za přidání do vašeho receptáře.

    Postup

    1
    Hotovo

    MARINOVÁNÍ MASA

    Nakrájejte maso na kostky a namarinujte ve Worcesterové omáčce, soli a pepři. Obalte maso v omáčce a nechte marinovat přes noc, aby nasálo chuť.

    2
    Hotovo

    OPEČENÍ MASA

    Pro zesílení chuti opečte maso krátce na pánvi. Jakmile je opečené dokřupava, dejte ho stranou.

    3
    Hotovo

    PŘÍPRAVA ZELENINY

    Ve stejné pánvi smíchejte mrkev, cibuli a papriku nakrájenou na kostičky a olivy. Opékejte a nechte zkaramelizovat. Poté přimíchejte rajčatovou omáčku (a pokud chcete, i játrovou paštiku), poté odstraňte z plamene.

    4
    Hotovo

    VAKUOVÁNÍ A VAŘENÍ

    Předehřejte si lázeň o teplotě 65.5 °C.
    Zeleninu s omáčkou přeneste do velkého sáčku, přidejte hovězí maso a promíchejte.
    Vařte po dobu 24 hodin

    5
    Hotovo

    PODÁVÁNÍ

    Přeneste Kalderetu do velkého talíře nebo mísy a podávejte.

    Zdroj: foodfornet.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    quinoa sous vide
    předchozí
    Quinoa sous-vide
    celerovo-jablečná polévka
    další
    Letní celerovo-jablečná polévka
    quinoa sous vide
    předchozí
    Quinoa sous-vide
    celerovo-jablečná polévka
    další
    Letní celerovo-jablečná polévka

    One Comment Skrýt komentáře

    Přidejte svůj komentář