Filipínská kuchyně se vyvinula z různých kultur, které utvářely její historii; je podobná ostatním kuchyním jihovýchodní Asie, ale se silným španělským vlivem. Na Filipíny se dostaly i některé ingredience mexické kuchyně, jako je kukuřice, rajčata a chilli.
Filipínská kuchyně není tak vyhlášená jako mnohé sousední kuchyně, například thajská a vietnamská. Zajímavé na ní je, že je pravděpodobně nejméně kořeněná ze všech kuchyní jihovýchodní Asie.
Nemyslete si však, že filipínská kuchyně je mdlá. Jen místo koření více sází na česnek, cibuli a zázvor. Pro většinu filipínských pokrmů je také charakteristická pečlivá příprava a delší doba vaření, která při správném postupu často zvýrazní chuť jídla, na rozdíl od zdravé dávky koření.
Filipínská kuchyně, která se rozkládá na více než 7 500 ostrovech, je spíše směsicí stovek místních, regionálních a etnických kuchyní a bez jakéhokoli upřesnění by se vám často vybavila všudypřítomná jídla jako adobo, sinigang, lechon a filipínsko-čínská jídla.
© 2023 Česká Sous Vide kuchařka s online recepty zdarma, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Anovaculinary, Recipetineats, ... / Kontakt