Background Image

Letní celerovo-jablečná polévka

0 0
Letní celerovo-jablečná polévka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks celer
1 ks mrkev
1 ks červené jablko
z 1 citronu citronová šťáva
2 ks cibule
2 stroužky česnek
1 lžička sůl
2 šálky voda
NA ZDOBENÍ
jedlé květy
klíčky hrášku
extra panenský olivový olej
jarní cibulka
na kostky vařené jablko

Polévka jak z pohádky

Vlastnosti:
  • Vegan
Kuchyně:

Ingredience

  • NA ZDOBENÍ

Recept

Sdílet

Při vaření sous-vide si zelenina uchovává mnohem silnější chuť a zářivější barvu. Uvařit si tak svěží a chutnou polévku je extra snadné. Ozdobte ji jedlými květy a klíčky a servírujte ji klidně i na oslavě!

Číst
Je sous vide vaření bezpečné?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Předehřejte si lázeň o teplotě 46 °C.
Celer oloupejte a nakrájejte na kusy, stejně tak mrkev, jablko a cibuli.
Vše vložte do sous-vide sáčku a vařte po dobu 2-3 hodin (do změknutí).

2
Hotovo

MIXOVÁNÍ

Po uvaření obsah sáčku přeneste do mixéru, jablko vyhoďte. Přidejte mačkaný česnek a vodu a mixujte do hladka.

3
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Ochuťte polévku solí a pokud chcete, můžete přidat chilli.
Podávejte za studena nebo za tepla, pokapanou citrónovou šťávou, pár kapkami olivového oleje, posypanou klíčky, květy a nasekanou jarní cibulkou.

Zdroj: gurmevegan.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

kaldereta sous-vide
předchozí
Hovězí Kaldereta
sous vide miso kukuřice
další
Kukuřičky v medu a miso pastě
kaldereta sous-vide
předchozí
Hovězí Kaldereta
sous vide miso kukuřice
další
Kukuřičky v medu a miso pastě

Přidejte svůj komentář

blank
10% SLEVA
Exkluzivní sleva na celý sortiment značky Lauben
SOUSVIDERECEPTY
10% SLEVA
Exkluzivní sleva na celý sortiment značky Lauben
SOUSVIDERECEPTY
blank