Background Image

Kachní prsa na pomerančích

0 0
Kachní prsa na pomerančích

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
600 g kachní prsa
25 ml Cointreau nebo jiný pomerančový likér
250 ml pomerančový džus
20 ml ocet z cideru
50 g cukr
400 ml kachní vývar
1 ks brambory
sůl
pepř

Nezaměnitelná kombinace kachny a pomerančů, která nadchne každého!

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Recept

Sdílet

Exotická varianta úpravy kachny, které sous-vide technika opravdu svědčí – kachní prsa jsou totiž velmi delikátním a jemným typem masa a přílišná péče by jim uškodila.

Pokud vám náš recept zachutná, neváhejte a příště si připravte vetší množství omáčky. Tu pak můžete uskladnit a bezpracně použít při dalším vaření.

Číst
4 základní kroky sous vide vaření

Postup

1
Hotovo

Kachna

Nařízněte kůži kachny do podoby kosočtverců a kachnu osolte a opepřete. Vložte ji do sáčku společně s pomerančovou kůrou a likérem Cointreau. Vytvořte v sáčku vakuum a ponořte do lázně o teplotě 65 °C. Vařte po dobu 2 hodiny a 30 minut.

2
Hotovo

Omáčka

Nechte v kastrůlku zkaramelizovat cukr. Když dosáhne zlatavé barvy, přilejte k němu ocet a pomerančový džus. Jakmile směs začne vřít, přidejte kachní vývar. Zredukujte do konzistence omáčky.

3
Hotovo

Glazované brambory

Nakrájejte bramboru na plátky. Dozlatova opečte na pánvi a nechte vychladnout. Vložte kousky brambor s trochou pomerančové omáčky do sous-vide sáčku a opět v něm vytvořte vakuum. Vařte 35 minut při teplotě 80 °C.

4
Hotovo

Dokřupava

Jakmile jsou kachní prsa uvařená, položte je na pánev kůží dolů a opečte dokřupava.

5
Hotovo

Servírování

Nakrájejte kachní prsa na silnější plátky. Servírujte společně s kousky brambor a pomerančovou omáčkou. Můžete je ozdobit kousky ovoce (např. fíky nebo pomeranče).

blank

Ivana Tulpová

Cestovatelka s perem a vidličkou v ruce. Při svých cestách nevynechá žádnou příležitost k dlouhé konverzaci o jídle a víně.

předchozí
Ossobuco po milánsku
další
Hruška na víně
předchozí
Ossobuco po milánsku
další
Hruška na víně

2 Comments Skrýt komentáře

Po 50ti minutách na uvedenou teplotu je kachna úplně syrová. Museli jsme vařit 2,5 hodiny, což nám dost posunulo čas oběda.

Přidejte svůj komentář