Ingredience
- 600 g kachní prsa
- 25 ml Cointreaunebo jiný pomerančový likér
- 250 ml pomerančový džus
- 20 ml ocet z cideru
- 50 g cukr
- 400 ml kachní vývar
- 1 ks brambory
- sůl
- pepř
Recept
Exotická varianta úpravy kachny, které sous-vide technika opravdu svědčí – kachní prsa jsou totiž velmi delikátním a jemným typem masa a přílišná péče by jim uškodila.
Pokud vám náš recept zachutná, neváhejte a příště si připravte vetší množství omáčky. Tu pak můžete uskladnit a bezpracně použít při dalším vaření.
Postup
1 Hotovo |
KachnaNařízněte kůži kachny do podoby kosočtverců a kachnu osolte a opepřete. Vložte ji do sáčku společně s pomerančovou kůrou a likérem Cointreau. Vytvořte v sáčku vakuum a ponořte do lázně o teplotě 65 °C. Vařte po dobu 2 hodiny a 30 minut. |
2 Hotovo |
OmáčkaNechte v kastrůlku zkaramelizovat cukr. Když dosáhne zlatavé barvy, přilejte k němu ocet a pomerančový džus. Jakmile směs začne vřít, přidejte kachní vývar. Zredukujte do konzistence omáčky. |
3 Hotovo |
Glazované bramboryNakrájejte bramboru na plátky. Dozlatova opečte na pánvi a nechte vychladnout. Vložte kousky brambor s trochou pomerančové omáčky do sous-vide sáčku a opět v něm vytvořte vakuum. Vařte 35 minut při teplotě 80 °C. |
4 Hotovo |
DokřupavaJakmile jsou kachní prsa uvařená, položte je na pánev kůží dolů a opečte dokřupava. |
5 Hotovo |
ServírováníNakrájejte kachní prsa na silnější plátky. Servírujte společně s kousky brambor a pomerančovou omáčkou. Můžete je ozdobit kousky ovoce (např. fíky nebo pomeranče). |
2 Comments Skrýt komentáře
Po 50ti minutách na uvedenou teplotu je kachna úplně syrová. Museli jsme vařit 2,5 hodiny, což nám dost posunulo čas oběda.
Děkujeme za upozornění, již jsme opravili v receptu.