Background Image

Ossobuco po milánsku

0 0
Ossobuco po milánsku

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 plátky ossobuco
1 ks cibule
1 ks pórek
2 ks mrkev
sůl
pepř
hladká mouka Na poprášení masa
4 g paprika mletá
200 ml červené víno
60 g rajčatové pyré
20 g petržel
2 stroužky česnek
z 1 citrónu citronová kůra

Recept, který vám pomůže vykouzlit z levné kližky hotový gurmánský zážitek.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Italská specialita z plátků telecí kližky přeseknutých přes morkovou kost. Název pokrmu pochází z italského sousloví osso buco, což znamená kost s dírou. Sous-vide technika nám pomůže získat maso jemnější struktury a standardizovat recept bez únavného dohlížení.

 

 

Číst
Do čeho sous vide zabalit?

Postup

1
Hotovo

Příprava masa

Začněte ochucením masa pomocí soli a pepře, maso také poprašte moukou. Nechte opéct na pánvi dozlatova a odložte stranou ke zchladnutí.

2
Hotovo

Příprava zeleniny

Nakrájejte nadrobno cibuli, stroužek česneku a dejte je opéct. Přidejte postupně na kousky nakrájenou mrkev a na kolečka nakrájený pórek. Osolte, zasypte paprikou, přidejte rajčatové pyré a nechte základ zlehka orestovat. Zalijte červeným vínem, povařte tak, aby se vypařil alkohol a nechte zredukovat.

3
Hotovo

sous-vide

Po vychladnutí dejte směs i s masem do sáčku, vytvořte vakuum a vařte ve vodní lázní o teplotě 80 °C po dobu 20 hodin.

4
Hotovo

Příprava gremolaty

Před podáváním si připravte italskou gremolatu: smíchejte nadrobno nakrájený česnek a petrželku s citrónovou kúrou.

5
Hotovo

Příprava omáčky

Po 20 hodinách vaření sáček s masem a omáčkou vytáhněte z vodní lázně. Pokud je omáčka příliš tekutá, zredukujte ji mírným povařením v rendlíku.

6
Hotovo

Servírování

Při podávání položte kus ossobuca na talíř, zalejte omáčkou a posypte připravenou gremolatou.

blank

Ivana Tulpová

Cestovatelka s perem a vidličkou v ruce. Při svých cestách nevynechá žádnou příležitost k dlouhé konverzaci o jídle a víně.

předchozí
Francouzská cibulačka
další
Kachní prsa na pomerančích
předchozí
Francouzská cibulačka
další
Kachní prsa na pomerančích

One Comment Skrýt komentáře

Přidejte svůj komentář