Hruška na víně

0 0
Hruška na víně

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 ks hruška nejlépe odrůdy Konference
500 ml červené víno
50 g cukr
5 g skořice nejlépe svitek
1 g citronová kůra

Nevíte, co s načatým vínem? Naložte do něj hrušku!

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan
  • Vegetarián

Ingredience

Recept

Sdílet

Geniálně jednoduchý dezert pro dospělé, který vám usnadní rozhodování, co s načatou lahví vína. Díky technice sous-vide zůstane aroma vína a koření mnohem intenzivnější než při klasickém vaření.

Postup

1
Hotovo

Macerování hrušky

Nejprve hrušku zbavte slupky, až pak nastane čas pro maceraci. Nalejte do sous-vide sáčku víno a přidejte samotnou hrušku, cukr, skořici a citrónovou kúru. Vytvořte v sáčku vakuum a nechte vařit ve vodní lázni 30 min při teplotě 75 °C.

2
Hotovo

Příprava omáčky

Nechte hrušku vychladnout a mezitím zredukujte ochucené víno až do konzistence omáčky

3
Hotovo

Servírování

Rozkrojte hrušku na 2 poloviny. První polovinu servírujte v celku, druhou nakrojte na plátky a rozložte na talíři tak, jak vidíte na obrázku.

blank

Ivana Tulpová

Cestovatelka s perem a vidličkou v ruce. Při svých cestách nevynechá žádnou příležitost k dlouhé konverzaci o jídle a víně.

předchozí
Kachní prsa na pomerančích
další
Vejce Benedikt
předchozí
Kachní prsa na pomerančích
další
Vejce Benedikt

Přidejte svůj komentář