Background Image

Křupavý vepřový bůček ve sweet-chilli omáčce

0 0
Křupavý vepřový bůček ve sweet-chilli omáčce

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg vepřový bůček bez kosti a kůže
6 ks jarní cibulka
85 g med
60 ml sojová omáčka
3 lžíce chilli pasta
1 lžíce řepkový olej Můžete použít i vepřové sádlo.

Tak křupavý a jemný vepřový bůček si jednoduše zamilujete.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Gril
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Vepřový bůček známe všichni, ale zkuste si jej připravit metodou sous-vide s domácí sweet-chilli omáčkou. Zažijete tak kousek Asie i ve své kuchyni, a to s dokonalou konzistencí a křupavostí.

Číst
Tipy pro lepší prezentaci sous vide pokrmů

Postup

1
Hotovo
5 min

Příprava masa a omáčky

Vepřový bůček podélně rozkrojte na širší plátky (cca 4 cm).

V misce smíchejte med, sójovou omáčku, chilli pastu a jarní cibulku, kterou jste nakrájeli na centimetrové kousky.

Všechny ingredience společně s bůčkem vložte do vakuovacího sáčku.

2
Hotovo
16 hod

Sous-vide vaření

Sáček důkladně zavakuujte a vložte do vodní lázně předehřáté na 74 °C.

Nechte vařit po dobu 16 hodin, ideálně přes noc. Dbejte na to, aby byl bůček po celou dobu vaření ponořený.

3
Hotovo
15 min

Dokončení a odpočinek

Po uvaření vyjměte sáček z vodní lázně.

Před dalším zpracováním nechte bůček v sáčku odležet po dobu 15 minut. To umožní vepřovému masu absorbovat šťávu.

4
Hotovo
5 min

Opékání

Maso vyjměte ze sáčku a důkladně ho osušte papírovými utěrkami.

Rozehřejte větší pánev na vysokou teplotu. Na pánev přidejte vepřové sádlo nebo řepkový olej a opékejte bůček ze všech stran dohněda a dokřupava. Bude to trvat jen několik minut, protože maso už je hotové.

5
Hotovo
5 min

Servírování

Hotový bůček ihned nakrájejte na tenké plátky a podávejte se sweet-chilli omáčkou, která vznikla v sáčku během vaření.
Dobrou chuť!

blank
Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem
předchozí
Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem
sous vide jehněčí rozmarýn česnek
další
Sous vide jehněčí kýta na rozmarýnu
Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem
předchozí
Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem
sous vide jehněčí rozmarýn česnek
další
Sous vide jehněčí kýta na rozmarýnu

3 Comments Skrýt komentáře

Je toto jedlo urcene ihned ku konzumaci , alebo mozme skladovat v chladnicke? Ak ano , ako dlho?

Vepřové maso se opéká zásadně na vepřovém sádle. Opékat ho na oleji a ještě na olivovém je prasárna!

Můžete skladovat v ledničce 2-3 týdny, ale musí to být v max 2 stupních ne víc. Popřípadě můžete šokově zchladit ve vodě a v ledu a nechat v mrazáku.

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here