Ingredience
- 1 kg vepřový bůčekbez kosti a kůže
- 6 ks jarní cibulka
- 85 g med
- 60 ml sojová omáčka
- 3 lžíce chilli pasta
- 1 lžíce řepkový olejMůžete použít i vepřové sádlo.
Recept
Vepřový bůček známe všichni, ale zkuste si jej připravit metodou sous-vide s domácí sweet-chilli omáčkou. Zažijete tak kousek Asie i ve své kuchyni, a to s dokonalou konzistencí a křupavostí.
Postup
1 Hotovo 5 min |
Příprava masa a omáčky |
2 Hotovo 16 hod |
Sous-vide vařeníSáček důkladně zavakuujte a vložte do vodní lázně předehřáté na 74 °C. Nechte vařit po dobu 16 hodin, ideálně přes noc. Dbejte na to, aby byl bůček po celou dobu vaření ponořený. |
3 Hotovo 15 min |
Dokončení a odpočinekPo uvaření vyjměte sáček z vodní lázně. Před dalším zpracováním nechte bůček v sáčku odležet po dobu 15 minut. To umožní vepřovému masu absorbovat šťávu. |
4 Hotovo 5 min |
Opékání |
5 Hotovo 5 min |
ServírováníHotový bůček ihned nakrájejte na tenké plátky a podávejte se sweet-chilli omáčkou, která vznikla v sáčku během vaření. |
3 Comments Skrýt komentáře
Je toto jedlo urcene ihned ku konzumaci , alebo mozme skladovat v chladnicke? Ak ano , ako dlho?
Vepřové maso se opéká zásadně na vepřovém sádle. Opékat ho na oleji a ještě na olivovém je prasárna!
Můžete skladovat v ledničce 2-3 týdny, ale musí to být v max 2 stupních ne víc. Popřípadě můžete šokově zchladit ve vodě a v ledu a nechat v mrazáku.