Background Image

Křupavý vepřový bůček ve sweet-chilli omáčce

0 0
Křupavý vepřový bůček ve sweet-chilli omáčce

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg vepřový bůček bez kosti a kůže
6 ks jarní cibulka
1/4 hrnku med
1/4 hrnku sojová omáčka
3 lžíce chilli pasta
1 lžíce vinný olej

Tak křupavý a jemný vepřový bůček si jednoduše zamilujete

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Gril
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Vepřový bůček známe všichni, ale zkuste si jej připravit metodou sous vide s domácí sweet-chilli omáčkou. Zažijete tak kousek Asie i ve své kuchyni

Číst
Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

Postup

1
Hotovo
5 min

Příprava masa a omáčky

Rozkrojíme si podélně vepřový bůček na široké plátky (představme si to jako opravdu velké kusy slaniny) a v míse si smícháme med se sójovou omáčkou, chilli pastou a cibulkou, kterou jsme si pokrájeli asi na centimetrové kousky.

2
Hotovo
8-16 hod

Sous vide

Vše společně i s bůčkem vložíme do sáčku, zavakuujeme a necháme 8-16 hodin vařit na 74°C, nejlépe přes noc. Dáme však pozor, aby byl bůček po celou dobu sous vide přípravy celý ponořený ve vodní lázni.

3
Hotovo
15 min

Necháme bůček odležet

Poté vyjmeme z vodní lázně a necháme bůček odpočinout v sáčku dalších 15 minut, to umožní vepřovému masu absorbovat šťávu.

4
Hotovo

Restujeme

Bůček osušíme papírovými utěrkami a rozehřejeme si větší pánev na střední teplotu, přilijeme olej a opečeme vepřové maso ze všech stran dokřupava, cca 2 minutky.

blank

Andrea Hrubá

„Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“

Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem
předchozí
Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem
sous vide jehněčí rozmarýn česnek
další
Sous vide jehněčí kýta na rozmarýnu
Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem
předchozí
Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem
sous vide jehněčí rozmarýn česnek
další
Sous vide jehněčí kýta na rozmarýnu

3 Comments Skrýt komentáře

Je toto jedlo urcene ihned ku konzumaci , alebo mozme skladovat v chladnicke? Ak ano , ako dlho?

Vepřové maso se opéká zásadně na vepřovém sádle. Opékat ho na oleji a ještě na olivovém je prasárna!

Můžete skladovat v ledničce 2-3 týdny, ale musí to být v max 2 stupních ne víc. Popřípadě můžete šokově zchladit ve vodě a v ledu a nechat v mrazáku.

Přidejte svůj komentář