Křupavý vepřový bůček ve sweet-chilli omáčce

0 0
Křupavý vepřový bůček ve sweet-chilli omáčce

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg vepřový bůček bez kosti a kůže
6 ks jarní cibulka
1/4 hrnku med
1/4 hrnku sojová omáčka
3 lžíce chilli pasta
1 lžíce vinný olej

Tak křupavý a jemný vepřový bůček si jednoduše zamilujete

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Gril
  • Ostré
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Vepřový bůček známe všichni, ale zkuste si jej připravit metodou sous vide s domácí sweet-chilli omáčkou. Zažijete tak kousek Asie i ve své kuchyni

    Postup

    1
    Hotovo
    5 min

    Příprava masa a omáčky

    Rozkrojíme si podélně vepřový bůček na široké plátky (představme si to jako opravdu velké kusy slaniny) a v míse si smícháme med se sójovou omáčkou, chilli pastou a cibulkou, kterou jsme si pokrájeli asi na centimetrové kousky.

    2
    Hotovo
    8-16 hod

    Sous vide

    Vše společně i s bůčkem vložíme do sáčku, zavakuujeme a necháme 8-16 hodin vařit na 74°C, nejlépe přes noc. Dáme však pozor, aby byl bůček po celou dobu sous vide přípravy celý ponořený ve vodní lázni.

    3
    Hotovo
    15 min

    Necháme bůček odležet

    Poté vyjmeme z vodní lázně a necháme bůček odpočinout v sáčku dalších 15 minut, to umožní vepřovému masu absorbovat šťávu.

    4
    Hotovo

    Restujeme

    Bůček osušíme papírovými utěrkami a rozehřejeme si větší pánev na střední teplotu, přilijeme olej a opečeme vepřové maso ze všech stran dokřupava, cca 2 minutky.

    blank

    Andrea Hrubá

    „Žádná láska není tak opravdová, jako láska k jídlu.“

    Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem
    předchozí
    Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem
    sous vide jehněčí rozmarýn česnek
    další
    Sous vide jehněčí kýta na rozmarýnu
    Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem
    předchozí
    Grilované zelí s medovo-hořčičným dresinkem
    sous vide jehněčí rozmarýn česnek
    další
    Sous vide jehněčí kýta na rozmarýnu

    Přidejte svůj komentář