Ingredience
- 450 g jehněčí kýtabez kosti
- 1 stroužek česneklisovaný
- 1 lžička olivový olejextra panenský
- 1 lžíce rozmarýnčerstvě nasekaný
- sůl
- pepř
- 1 lžíce máslo
- 1/2 cibulenadrobno nasekané
- 1 lžíce hladká mouka
- 2 lžíce červené vínosuché
- 3/4 hrnku hovězí vývar
Recept
Postup
1 Hotovo |
Příprava masa |
2 Hotovo 8 hod |
Sous videJehněčí vložíme do sous vide sáčku a zavakuujeme. Vložíme sáček do vodní lázně a nastavíme časovač na 8 hodin. Vodní lázeň zakryjeme, aby se minimalizovalo odpařování vody. Během vaření přidáváme průběžně vodu, aby maso zůstalo stále celé ponořené. |
3 Hotovo |
Restujeme |
4 Hotovo |
Příprava omáčkyMezitím co maso odpočívá si připravíme omáčku. |
5 Hotovo |
PodávámeJehněčí maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme s omáčkou. |
2 Comments Skrýt komentáře
Jakou teplotu vody na těch 8 hodin zvolit??
Jak velké kusy masa vakuovat??
55°C a tloušťka masa cca 3 cm