Kukuřičky v medu a miso pastě

0 0
Kukuřičky v medu a miso pastě

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks kukuřičný klas
6 lžic máslo změklé
3 lžíce miso červené
1 lžíce med
1 ks jarní cibulka
sezamový olej
1 lžička sezamová semínka pražená
koření Shichimi Togarashi
med na pokapání

Umami-style kukuřice

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

    Ingredience

    Recept

    Sdílet

    Šťavnaté a měkoučké klasy kukuřice, to je dokonalá letní dobrota. Se sous-vide navíc ještě jednodušeji připravená. A když se spojí s umami chutí másla z miso pasty a medu, je to prostě pecka.

    Postup

    1
    Hotovo

    PŘÍPRAVA A VAŘENÍ KUKUŘICE

    Rozehřejte si horkou lázeň o teplotě 83.9°C.
    Odstraňte z klasů slupky a vlákna, očistěte a každou kukuřice rozpulte. Namažte každý kousek kukuřice cca 2 lžičkami másla.
    Vložte kukuřice do sáčku a zazipujte nebo vakuujte. Vařte v horké lázni po dobu 30 minut.

    2
    Hotovo

    MISO MÁSLO

    Zatímco se kukuřice vaří, smíchejte v misce 4 lžíce másla, 2 lžíce miso pasty, 1 lžíci medu, trošku togarashi a sezamového oleje. Šlehejte metličkou, až se vše pořádně promíchá. Nechte odpočinout v lednici po dobu 30 minut.

    3
    Hotovo

    PODÁVÁNÍ

    Po uvaření kukuřice osušte a opečte na vysokou teplotu v troubě, ogrilujte nebo jen opalte flambovací pistolí, aby získaly barvu. Pomažte tenkou vrstvou miso másla, posypte praženými sezamovými semínky, troškou togarashi a nasekanou jarní cibulkou. Dle chuti můžete ještě pokapat medem.

    Zdroj: anovaculinary.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    celerovo-jablečná polévka
    předchozí
    Letní celerovo-jablečná polévka
    jehněčí kýta
    další
    Jehněčí kýta s mátou, kmínem a černou hořčicí
    celerovo-jablečná polévka
    předchozí
    Letní celerovo-jablečná polévka
    jehněčí kýta
    další
    Jehněčí kýta s mátou, kmínem a černou hořčicí

    Přidejte svůj komentář