Ingredience
- 3 lžíce rostlinný olej
- 1 lžíce celá semínka černé hořčice
- 2 lžičky kmínová semínka
- košer sůl
- černý pepř
- 1,8 - 2,2 kg jehněčí kýtabez kosti
- 1 šálek čerstvá máta
- 1 šálek koriandr čerstvý
- 1 ks šalotka
- 1 stroužek česnek
- 1 ks paprička jalapeño
- 1 lžíce ocet z červeného vína
- 3 lžíce extra panenský olivový olej
Recept
Vykostěné maso z jehněčí kýty je ideální na rolování a plnění různými ingrediencemi. A protože má jehněčí maso samo o sobě výraznou chuť, nemusíte se při plnění zrovna mírnit. V tomto receptu ho doplníme křupavými smaženými hořčičnými a kmínovými semínky, a pak ho uvaříme sous-vide, abychom si zajistili dokonalé maso skrz naskrz.
Postup
1 Hotovo |
VOLBA TEPLOTYRozehřejte si horkou lázeň o teplotě 57°C (pro medium uvařené maso) nebo dle vaší preference masa - viz tabulka. Velmi rare/rare: 115°F (46°C) to 124°F (51°C) 2 - 3 hod |
2 Hotovo |
OPEČENÍ SEMÍNEK |
3 Hotovo |
PŘÍPRAVA MASA |
4 Hotovo |
VÁZÁNÍ MASA |
5 Hotovo |
VAŘENÍ MASA |
6 Hotovo |
CHIMICHURRI OMÁČKA |
7 Hotovo |
OPEČENÍ MASA |
8 Hotovo |
PODÁVÁNÍ |