Ingredience
- 500 g hřebenatky
- 2 lžíce olivový olej
- dle libosti sůl
- dle libosti pepř
- 1 lžíce máslo
- 2 stroužky česnek
- 4 lžíce citronová šťáva
Recept
Hřebenatky nejprve vaříme ve vodní lázni a poté je rychle opečeme na pánvi. Je to nejjednodušší způsob, jak vařit čerstvé, ale i mražené mušle.
Postup
1 Hotovo 5 min |
PŘIPRAVÍME SI HŘEBENATKY |
2 Hotovo 45 min |
VAŘÍME VE VODNÍ LÁZNI |
3 Hotovo 4 min |
HŘEBENATKY OSUŠÍME |
4 Hotovo 1 min |
OSMAŽÍME NA PÁNVINa pánvi na středně vysoké teplotě rozehřejeme 1 lžíci olivového oleje s 1 lžící másla. |
5 Hotovo 5 min |
PŘÍPRAVA OMÁČKY |
6 Hotovo 2 min |
SERVÍRUJEME |