Background Image

Sous vide ribeye steak

1 0
Sous vide ribeye steak

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 velký steak ribeye steak cca 680 g steaku s kostí nebo 450 g steaku bez kosti
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř
podle potřeby olej
podle potřeby máslo volitelná ingredience
podle potřeby tymián volitelná ingredience
podle potřeby rozmarýn volitelná ingredience
podle potřeby česnek volitelná ingredience

Chutí přetékající a neskutečně šťavnatý kousek masa!

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Sous vide je ideální způsob přípravy steaků. Provaření je rovnoměrné a zlatavý nádech dostaneme doděláním na pánvi. Hodně prorostlé kousky masa jako je ribeye steak můžeme vařit o několik stupňů Celsia více, než jemnější maso jako je svíčková. Pojďme se spolu podívat na přípravu právě ribeye steaku.

Číst
Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

Postup

1
Hotovo
5 min

Sbalíme

Pokud steak plánujeme okamžitě sníst, před sbalením do sáčku ho posypeme solí a pepřem.

V případě pozdější konzumace zabalíme bez soli a pepře. Tyto ingredience přidáme až později.

Do sáčku dále přidáme aromatické větvičky rozmarýnu, tymiánu nebo jiného koření podle naší chuti.

Můžeme, ale také nemusíme přidat dvě lžíce oleje.

Vakuově sbalíme a vložíme do lednice v případě pozdější spotřeby, nebo do hrnce v případě okamžité konzumace.

2
Hotovo
4 hod

Vaříme

Vodní lázeň předehřejeme na 54°C až 57°C podle požadovaného stupně propečení. Vložíme sáček s masem a vaříme po dobu 4 hodin.

3
Hotovo
2 min

Vyjmeme z lázně

Steak vyjmeme z lázně a necháme ho okapat. Následně vezmeme papírovou utěrku a pečlivě ho osušíme na obou stranách. Pokud jsme ho neposolili předtím, nyní nastal čas ho posolit.

Šťávu ze sáčku necháme na dokončení.

4
Hotovo
3 min

Dokončíme

Pánev rozehřejeme na střední plamen. Přidáme olej nebo máslo. Jakmile se máslo rozpustí, vložíme větvičky bylinek a také steak. Opečeme po obou stranách dozlatova (cca 45 sekund).

Po steacích do pánve vlijeme šťávu a za neustálého zahřívání necháme spojit chutě.

5
Hotovo

Podáváme

Steaky dáme na talíř a okamžitě podáváme. Před servírováním můžeme ještě zlehka polít šťávou.

blank
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu
předchozí
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu
další
Pálivá kuřecí křidélka s Aji Amarillo (paprikou křídlatou)
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu
předchozí
Vepřová pečeně v pálivém medovo-hořčičném zábalu
další
Pálivá kuřecí křidélka s Aji Amarillo (paprikou křídlatou)

Přidejte svůj komentář