Recept
Sdílet
Kajenské koření a kuře není úplně nová záležitost. Jak tuhle skvělou a léta prověřenou dvojici ještě vylepšit? Uvařit kuřecí prsa sous-vide, takže budou šťavnatá a křehká, ani stopa po tuhém masu! Klidně můžete mít velká očekávání – se sous vide není co pokazit, nakonec budete ještě mile překvapeni.
Postup
|
|
PŘÍPRAVA
Předehřejte si lázeň o teplotě 60 °C.
Okořeňte kuřecí prsa solí a kajenskou kořenící směsí. Pokud nemáte kupovanou směs, smíchejte si svou. Nejčastější ingredience jsou paprika, chilli, římský kmín, koriandr, fenykl, sůl, oregano, česnekový prášek, kajenský pepř.
Vložte kuřecí prsa do sous vide sáčku a vakuujte.
|
|
|
VAŘENÍ
Vložte sáček do lázně a vařte 30 minut až 2 hodiny (podle tloušťky a toho, jak máte rádi maso uvařené).
|
|
|
OPEČENÍ MASA
Po uvaření vytáhněte maso ze sáčku, osušte papírovými utěrkami a opečte na pánvi na vysokém plameni z obou stran (max. 1 minutu z každé strany). Šťávu ze sáčku slijte a dejte stranou.
|
|
|
QUINOA SALÁT
Uvařte quinou podle návodu.
Šťávu z vaření kuřecího masa, olivový olej, trošku soli, pepře a citrónovou šťávu smíchejte ve větší míse. Přidejte uvařenou quinou, nasekaný koriandr a měsíčky mandarinky.
|
|
|
PODÁVÁNÍ
Na talíř dejte salát, na něj položte na plátky nakrájená kuřecí prsa a podávejte.
Zdroj: foodfornet.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"