Vepřová panenka s javorovo-hořčičnou omáčkou

0 0
Vepřová panenka s javorovo-hořčičnou omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450-650 g vepřová panenka
2 lžičky olivový olej
košer sůl
pepř
česnekový prášek
1 snítka tymián čerstvý nebo rozmarýn
OMÁČKA
2 lžíce dijonská hořčice
1 lžíce hrubozrnná hořčice
3 lžíce javorový sirup nebo med
1 lžíce jablečný ocet
1/2 lžičky mačkaný česnek
1/4 lžičky tymián
1/2 lžičky kukuřičný škrob

Delikátní kousek masa s omáčkou pro fajnšmekry

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

  • OMÁČKA

Recept

Sdílet

Očekávejte šťavnaté a neodolatelné vepřové maso připravené bez stresu a k naprosté dokonalosti. Jednoduchá javorovo-hořčičná omáčka mu dodá skvělý sladko-štiplavý nádech. Už při pohledu na něj se vám budou sbíhat sliny!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA A VAŘENÍ MASA

Rozehřejte si vodní lázeň o teplotě 60 °C pro medium (lehce růžové maso), případně 59 °C pro medium rare (růžovo-červené šťavnaté maso) nebo 65,6 °C pro medium well (méně šťavnaté, ale ne vysušené maso).
Panenku očistěte od blan, potřete olivovým olejem a štědře posypte solí, pepřem a česnekem. Vložte do sáčku, přidejte snítku tymiánu a vakuujte nebo zazipujte pomocí techniky vytlačení vzduchu vodou.
Vařte minimálně 1,5 hodiny, maximálně 4 hodiny.

2
Hotovo

OMÁČKA

Smíchejte metličkou všechny ingredience na omáčku ve skleněném šálku nebo misce. Ohřívejte v mikrovlnné troubě 1 minutu na vysoký výkon nebo do doby, než omáčka lehce zhoustne. Ochutnejte a případně přidejte sůl nebo pepř.

3
Hotovo

OPEČENÍ MASA

Vytáhněte uvařenou panenku z lázně a ze sáčku a osušte poklepáním papírovými utěrkami. Nechte 10 minut odpočinout a zatím si připravte gril nebo pánev.
Rozpalte na vysokou teplotu a opečte rychle z obou stran jen tak, aby byl povrch hnědý a křupavý (maso je jinak již zcela uvařené).

4
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Maso nakrájejte, polijte omáčkou a posypte čerstvými bylinkami. Můžete podávat!

Zdroj: twokooksinthekitchen.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

kuřecí s kajenským kořením
předchozí
Pálivá kuřecí prsa s quinoa salátem
romanesco sous vide
další
Romanesco sous-vide
kuřecí s kajenským kořením
předchozí
Pálivá kuřecí prsa s quinoa salátem
romanesco sous vide
další
Romanesco sous-vide

Přidejte svůj komentář