Zimní krémová polévka z pastináku

0 0
Zimní krémová polévka z pastináku

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 ks pórek
2 ks jablko
450 g pastinák
2 lžíce máslo lze nahradit olivovým olejem
3 - 4 šálky kuřecí vývar lze nahradit zeleninovým
Na servírování
4 lžíce smetana
olivový olej případně olej z vlašských ořechů
muškátový oříšek

Polévka, která zahřeje a zasytí, ale kila nepřidá!

Kuchyně:

Ingredience

  • Na servírování

Recept

Sdílet

Známá verze této skvělé zimní polévky je velmi tučná, plná másla a smetany, a i když je chutná, nehodí se pro příliš častou konzumaci. Tuto naši sous-vide variantu si můžete připravit kdykoli, aniž byste měli jakékoli výčitky – je v ní méně másla a smetany a přesto zůstává nádherně krémová. Výborně se k ní hodí celozrnný chléb. Čím více do ní přidáte vývaru, tím bude jemnější a hladší.

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA ZELENINY

Připravte si lázeň o teplotě 83.9°C.
Pórek očistěte a nasekejte, jablka oloupejte a nakrájejte na kousky, pastináky očistěte a nasekejte. Veškerou zeleninu vložte s máslem/olejem do jednoho nebo dvou sous-vide sáčků a ujistěte se, že jsou v jedné vrstvě. Zlehka osolte a opepřete celou směs, zazipujte a vařte alespoň 1 hodinu.

2
Hotovo

MIXOVÁNÍ

Jakmile je vše uvařené, přesypejte celou směs do mixéru. Přilijte kuřecí nebo zeleninový vývar a mixujte, dokud není polévka hladká a má požadovanou texturu. Osolte a opepřete dle chuti.

3
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Do misky vlijte jednu nebo dvě naběračky polévky a lehce vmíchejte lžíci smetany. Zakápněte zvoleným oleje, nastrouhejte trošku muškátového oříšku a servírujte.

Zdroj: www.amazingfoodmadeeasy.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

Míchaná vajíčka sous vide
předchozí
Míchaná vajíčka sous vide
servírujeme batáty
další
Perfektní batáty sous-vide
Míchaná vajíčka sous vide
předchozí
Míchaná vajíčka sous vide
servírujeme batáty
další
Perfektní batáty sous-vide

Přidejte svůj komentář