Ingredience
-  celý skirt steak / hovězí oponkaočištěný
-  1/4 šálku sojová omáčka
-  1/8 šálku olivový olej
-  1/8 šálku worcesterová omáčka
-  1/8 šálku chilli omáčkanebo jiná pálivá
-  1/8 šálku hnědý cukr
-  1/8 šálku rýžový ocet
-  1/4 šálku dijonská hořčice
-  z 1 citrónu citronová šťáva
-  4 stroužky mačkaný česnek
-  vločky chillina dochucení
Recept
Skirt steak neboli hovězí oponka je víceúčelový kus masa skvělý na tacos, sendviče nebo prostě jen tak samostatně jako skvělý steak. Báječně chutná po přípravě sous-vide a opečení na pánvi nebo grilu – tak zůstane uvnitř šťavnatý a na povrchu bude křupavý. Pikantnost mu dodá skvělá marináda s dijonskou hořčicí a chilli.
Postup
| 1 Hotovo | MARINOVÁNÍ MASAV míse smíchejte všechny ingredience, rozšlehejte metličkou a případně dokořeňte podle chuti. | 
| 2 Hotovo | VAŘENÍ | 
| 3 Hotovo | OPEČENÍ A PODÁVÁNÍ | 


 
                 
                



