• Domů
  • Polévky
  • Polévka z máslové dýně, kokosového mléka a kešu oříšků

Polévka z máslové dýně, kokosového mléka a kešu oříšků

0 0
Polévka z máslové dýně, kokosového mléka a kešu oříšků

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
cca 900 g máslová dýně
3 lžíce máslo
1 ks bílá cibule
3 stroužky česnek
2 lžičky mletý kmín
2 lžičky koriandr mletý
1 lžička mleté kari koření
1 lžička kurkuma mletá
1 šálek kešu oříšky solené a pražené
košer sůl
černý pepř
3 šálky zeleninový vývar
1 šálek kokosové mléko
2 lžíce strouhaný zázvor
NA ZDOBENÍ
kešu oříšky
kokosové mléko

Podzimní úroda na kari

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

    Ingredience

    • NA ZDOBENÍ

    Recept

    Sdílet

    Už jste zkoušeli vařit nějakou polévku sous-vide? Je to o tolik jednoduší a uděláte o dost menší nepořádek! K tomu polévky můžete udělat opravdu hodně, stačí vakuový sáček po vaření šokově zchladit na 4°C a pak uchovat v lednici nebo zmrazit.

    Dýně je ještě všude dost a v kombinaci s oříšky, kokosem a kari kořením o výtečnou chuť nebude nouze.

     

    Číst
    Do čeho sous vide zabalit?

    Postup

    1
    Hotovo

    ZÁKLAD NA POLÉVKU

    Rozehřejte si lázeň o teplotě 85°C.
    Dýni oloupejte a nakrájejte na kostky cca 1,5 cm, cibuli najemno, česnek namačkejte a zázvor nastrouhejte.
    Ve velké pánvi rozehřejte máslo do zpěnění, přidejte cibuli a česnek a restujte do změknutí (cca 3-5 minut). Přidejte kmín, koriandr, kari, kurkumu a kešu oříšky a ještě pár minut opékejte koření. Potom odstavte a nechte zchladnout.

    2
    Hotovo

    VAŘENÍ

    Do velkého sous-vide sáčku dejte zcela vychlazený základ na polévku, nakrájenou dýni, vývar, kokosové mléko, zázvor a sůl a pepř na ochucení. Vakuujte a vložte do lázně. Vařte po dobu 2 hodin, až bude dýně měkká a půjde lehce rozmáčknout prsty.

    3
    Hotovo

    MIXOVÁNÍ A PODÁVÁNÍ

    Vytáhněte sáček z lázně a opatrně přeneste obsah do misky nebo mixéru s vysokým výkonem. Nejdřív mixujte pozvolna, potom přidejte výkon a mixujte, až vznikne jemné pyré.
    Okamžitě podávejte, dozdobte trochou kokosového mléka a pár kešu oříšky.

    Zdroj: vacmasterfresh.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    rozložený jablečný koláč
    předchozí
    Rozložený jablečný koláč se sněhovou pusinkou
    skirt steak
    další
    Pikantní skirt steak
    rozložený jablečný koláč
    předchozí
    Rozložený jablečný koláč se sněhovou pusinkou
    skirt steak
    další
    Pikantní skirt steak

    Přidejte svůj komentář