Recept
Sdílet
Romanesco se chuťově podobá brokolici a vzhledově spíše květáku. Ozdobte si s ním salát a dodáte tělu spoustu vitamínů, navíc z horké lázně bude chutnat skvěle.
Postup
|
PŘÍPRAVA A VAŘENÍ
Předehřejte si lázeň o teplotě 85 °C.
Hlávku romanesca očistěte klasicky jako brokolici nebo květák a nakrájejte na růžičky. Vložte do sáčku a přidejte sůl, pepř, česnek a olej. Vakuujte a vařte po dobu 30 minut.
|
|
PODÁVÁNÍ
Vytáhněte sáček a z něj růžičky romanesca. Můžete rovnou podávat jako teplý salát, v našem případě třeba se špenátem, slaninou a quinoou.
Zdroj: anovaculinary.com; fusionchef.de
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"