Romesco z lískových oříšků a pistácií

0 0
Romesco z lískových oříšků a pistácií

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
85 gramů parmazán
90 gramů lískové oříšky oloupané
30 gramů pistácie oloupané
150 gramů pečené červené papriky
85 gramů olivový olej
18 gramů vinný ocet
15 gramů česnek loupaný
8,5 gramů petržel
8 gramů sůl
7,5 gramů uzená paprika

Lahodný španělský dip. Najde využití jako omáčka k těstovinám nebo jako doplněk k masům a grilované zelenině.

Ingredience

Recept

Sdílet

Pro Španělsko je romesco to samé, co je pro Itálii pesto. Snadno připravitelná omáčka má všechny vlastnosti jako její protějšek – jedná se o výborný dip vhodný k restované zelenině, ale lze ji použít i jako omáčku na těstoviny nebo jako doplněk k masům. Omáčka se většinou dělá z mandlí, ale my máme raději jemnější kombinaci s lískovými ořechy a pistáciemi.

Postup

1
Hotovo
2

Nastrouháme parmazán

Vezmeme 85 gramů parmazánu a nastrouháme ho na jemno na struhadlu.

2
Hotovo
4

Opražíme lískové oříšky

Na sporáku rozehřejeme pánev, vložíme lískové oříšky a za občasného míchání je pražíme, dokud nezhnědnou a nezačnou vonět.

3
Hotovo
4

Smícháme všechny ingredience

Do menší misky vložíme všechny ingredience a pořádně je zamícháme. K míchání můžeme použít i mixér.
Romesco můžeme skladovat v uzavíratelné nádobě v lednici a to po několik dní. Někteří lidé tvrdí, že uležené romesco chutná lépe.

ladyambientte

Sous vide vepřové kotlety
předchozí
Sous vide vepřové kotlety
další
Karamelizované karotky
Sous vide vepřové kotlety
předchozí
Sous vide vepřové kotlety
další
Karamelizované karotky

Přidejte svůj komentář