Sous vide vepřové kotlety

1 1
Sous vide vepřové kotlety

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

4 ks vepřové kotlety asi 2,5 cm široké
dle potřeby olej
dle potřeby sůl
dle potřeby pepř

Nutriční informace

0 g
Sacharidy
10 g
Tuky
31,6
Bílkoviny

Šťavnaté vepřové kotlety s hnědou kůrčičkou a růžovým středem.

Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Mnoho domácích kuchařů se přípravy vepřového masa bojí. Je totiž všeobecně známo, že pokud je vepřové maso uvnitř příliš růžové, může být smrtelné. Strach z nedovařeného masa kuchaře vede k příliš dlouhé tepelné úpravě vepřového, která má za následek bílou propečenou kotletu, v horším případě potom suchý kus masa, který nelze za žádnou cenu rozžvýkat.

Kvůli tomu rádi připravujeme kotlety sous vide. Kotletky vaříme po 45 minut v lázni nastavené na 62 °C, přičemž je před i po vaření rychle ožehneme na pánvi. Nízkoteplotní lázně vepřové maso udrží neskutečně šťavnaté a zároveň jeho vnitřek vystaví teplotě, která bohatě stačí ke zničení všech případných škodlivin.

Kotletu můžete doplnit dipem ROMESCOKARAMELIZOVANOU KAROTKOU

Kroky

1
hotovo

Příprava vodní lázně

Za pomoci metody hrnce-na-sporáku nebo sous vide zařízení dle vlastního výběru zahřejte vodní lázeň na 62 °C.

Poznámka: Vodní lázeň o teplotě 62 °C vám umožní uvařit vepřovou kotletu medium rare. Pokud vám chutnají jiné kotlety, použijte naši tabulku časů a teplot k tomu, abyste si vybrali maso dle své vlastní kombinace (chuti).

2
hotovo
5 minut

Předchozí kauterizování (opečení)

Předehřejte pánev na velmi vysokou teplotu.

Přidejte olej.

Kotletu osolte, opepřete a rychle opečte po obou stranách.

Tip: Před opékáním vepřové vložte na pár hodin do lednice – maso bude chlazené, takže zabráníte jeho předvaření během prvotního opékání.

3
hotovo
45 minut

Vaření

Kotlety vložte do ziplock (uzavíratelného) sáčku a přidejte dostatečné množství oleje.

Vařte v lázni po dobu 45 minut.

4
hotovo

Závěrečné úpravy

Jakmile jsou kotlety vařené, vyndejte je ze sáčku a vysušte je papírovým ubrouskem.

Mezi tím opět rozehřejte pánev na velmi vysokou teplotu a přidejte dostatečné množství oleje. Následně do ní vložte kotlety a po obou stranách je opět rychle opečte.

Okamžitě podávejte.

Kotletu můžete doplnit dipem ROMESCOKARAMELIZOVANOU KAROTKOU

ladyambientte

Další
Romesco z lískových oříšků a pistácií

Přidej svůj komentář