Ingredience
- 50 g růžičková kapustavnější listy
- 100 g zelený hrášek
- 20 g hrachové výhonky
- 50 g maitake houby
- 50 g buna-shimeji houby
- 20 g šalotka
- 10 g citronová šťáva
- 20 g olivový olej
- podle potřeby sůl
- podle potřeby černý pepř
Recept
Salát z růžičkové kapusty je ideální jako příloha k sous vide lososu či jiné rybě. Vzhledem k výživové hodnotě a vyššími glykemickému indexu se hodí také při redukční dietě. Recept na ten nejlepší salát z růžičkové kapusty získáte níže.
Postup
1 Hotovo 10 min |
Smíchejte ingredience a opečteOtrhejte vnější listy růžičkové kapusty. Listy od sebe pečlivě oddělte. Oloupejte hrách. Očistěte hrachové výhonky a houby a nakrájejte podle potřeby. Očistěte šalotku a nakrájejte na drobnější kousky. Šalotku zprudka opečte na pánvi zlehka pokapané olejem. Přidejte zbývající zeleninu a houby a vařte, dokud směs nezměkne. Přesypte do mísy a promíchejte s citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem. Tip: Citronovou šťávu a olej přidávejte podle své vlastní chuti. Udané množství nemusí vyhovovat každému. |