Sytá dýňová polévka

0 0
Sytá dýňová polévka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg dýně obrovská
3 lžíce máslo
dle chuti tymián čerstvý
dle chuti kari lístky
2 ks šalotka
3 stroužky česnek
2 šálky slepičí vývar nebo kuřecí
sůl
pepř
NA ZDOBENÍ - VOLITELNÉ
zakysaná smetana
parmazánový chips
koriandr čerstvý

Výrazná barvou i chutí, plná vitamínů a k tomu za hodinku hotová

Kuchyně:

Ingredience

  • NA ZDOBENÍ - VOLITELNÉ

Recept

Sdílet

Dýňových polévek je spoustu variant a záleží u nich nejen na tom, jakou dýni zvolíte, ale také na ostatních ingrediencích. Pro tu naši jsme zvolili dýni obrovskou a doplnili ji domácí slepičím vývarem, česnekem a bylinkami. Když k tomu přičtete přípravu sous-vide, tak o vitamíny, výraznou barvu a skvělou chuť nebude rozhodně nouze.

Postup

1
Hotovo

DÝNĚ DO LÁZNĚ

Připravte si lázeň o teplotě 85 °C.
Oloupejte a nakrájejte dýni na kostky. Kostky rozdělte do dvou sáčků a přidejte máslo, tymián a pár kari lístků. Vakuujte a vařte 60 minut.

2
Hotovo

DOKONČENÍ POLÉVKY

Před koncem vaření osmažte česnek, šalotku a pár kari lístků na trošce oleje.
Vyjměte dýni z lázně, přesypejte do mixéru, přidejte směs s česnekem, vývar a mixujte do hladka. Dle potřeby přidejte více vývaru, potom osolte a opepřete dle chuti.
Polévku nalijte na talíř, vmíchejte trošku zakysané smetany, přidejte parmazánový chips a posypte koriandrem.

Zdroj: isugarcoatit.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

jehněčí špízy
předchozí
Jehněčí špízy s mátovým jogurtem
červená řepa sous vide
další
Sous-vide červená řepa se sýrem feta
jehněčí špízy
předchozí
Jehněčí špízy s mátovým jogurtem
červená řepa sous vide
další
Sous-vide červená řepa se sýrem feta

Přidejte svůj komentář