Background Image

Sous-vide citrusový jogurt

0 0
Sous-vide citrusový jogurt

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 litr plnotučné mléko
1/2 šálku bílý jogurt s živými bakteriemi
1/2 lžičky pomerančová kůra
1/2 lžičky citronová kůra
1/2 lžičky limetková kůra

Osvěžující domácí jogurt

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Až vyzkoušíte domácí jogurt, možná už si další nebudete chtít kupovat ze supermarketu. Nejen, že je to o dost úspornější metoda, ale také si ho můžete přizpůsobit k obrazu svému – od vaší oblíbené chuti až po konzistenci.

Tato jednoduchá citrusová varianta je skvělá pro letní dny.

Číst
5 věcí, které o sous vide musíte vědět

Postup

1
Hotovo

ZAHŘÍVÁNÍ A CHLAZENÍ MLÉKA

Zapněte si sous-vide vařič na teplotu 45 °C.

Na vařiči v hrnci zahřejte mléko na teplotu mezi 82 a 93 °C. Při zahřívání občas šlehejte metličkou, aby se netvořily hrudky. Poté vychlaďte na teplotu 43 °C v míse s ledem nebo ponecháním v pokojové teplotě.

2
Hotovo

VMÍCHÁNÍ JOGURTU

Do mléka vmíchejte jogurt s živými bakteriemi.

3
Hotovo

OCHUCENÍ JOGURTU

Přimíchejte citrusové kůry. Případně med nebo ovoce, pokud chcete mít jogurt sladší.

4
Hotovo

JOGURT DO SKLENIC

Nalijte jogurt do zavařovacích skleniček o velikosti dle vaší volby.

5
Hotovo

VAŘENÍ JOGURTU

Vařte v lázni o teplotě 45 °C po dobu 3 hodin. Poté opatrně vytáhněte a nechte vychladit v pokojové teplotě.

6
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Nechte vychladit pár hodin v lednici a podávejte.

Zdroj: foodfornet.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

tarta de santiago
předchozí
Tarta de Santiago se sous-vide jahodami
sous-vide bůček
další
Plátky vepřového bůčku v hořčici a melase
tarta de santiago
předchozí
Tarta de Santiago se sous-vide jahodami
sous-vide bůček
další
Plátky vepřového bůčku v hořčici a melase

Přidejte svůj komentář