Bohatá krémová přesnídávka z vajíček

0 0
Bohatá krémová přesnídávka z vajíček

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

160 g žloutek cca 11 ks
600 g vaječný koňak kupovaný
podle potřeby skořice volitelná ingredience
podle potřeby hnědý cukr volitelná ingredience

Dezert, který prozáří vaše Vánoce.

Vlastnosti:
  • Vegetarián
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Chcete-li pro své nejbližší na svátky připravit něco chutného a přitom neobvyklého, doporučujeme vám tento pokrm. Jedná se o super krémovou svačinu s příchutí vaječného koňaku. Trik spočívá v použití vašeho oblíbeného vaječného koňaku a přidání spousty, spousty žloutků.

Kroky

1
hotovo
5 min

Oddělíme žloutky

Rozbijeme skořápky a žloutky oddělíme od bílků. Všechny žloutky dáme do středně velké misky. Bílky si můžete nechat na další vaření/pečení nebo je vyhodit.

2
hotovo
5 min

Zamícháme

Žloutky pečlivě rozmícháme. Přidáme vaječný koňak a znovu pečlivě mícháme, dokud nevznikne jednotná hmota.

3
hotovo
5 min

Přecedíme

Jedná se o volitelný krok.

Vzniklou hmotu přecedíme přes cedník s drobnými očky.

4
hotovo
10 min

Naplníme sklenice a uzavřeme je

Do každé sklenice vlijeme vajíčkovou hmotu asi do výšky 1,5 cm od závěru.

Zavřeme víčky, která utáhneme špičkami prstů (sklenice, které jsou zavřené velkou silou, mohou ve vodě vybuchnout).

5
hotovo
60 min

Vaříme

Sous vide lázeň ohřejeme na 80 °C.

Vložíme sklenice, aby byly potopené včetně víčka.

Vaříme po dobu 60 minut.

6
hotovo
30 min

Necháme odpočinout

Sklenice vyjmeme z vody a necháme odpočinout a zchladit alespoň 30 minut. Poté můžeme podávat, nebo vložit do ledničky a nechat dále odpočívat.

7
hotovo

Servírujeme

Sklenice otevřeme, ozdobíme (například posypeme skořicí či cukrem) a okamžitě podáváme. Dobrou chuť!

ladyambientte

řepa - recept na sous vide
předchozí
Aromatická sous vide řepa pro každou příležitost
Barevný a pestrý salát z petržele (pastináku)
Další
Barevný a pestrý salát z petržele (pastináku)

Přidej svůj komentář