Tarta de Santiago se sous-vide jahodami

0 0
Tarta de Santiago se sous-vide jahodami

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
200 g jahody čerstvé
100 g cukrový sirup 1:1 cukr a voda
400 g mandle mleté
200 g máslo
200 g moučkový cukr
200 g vejce

Jednoduchý letní dortík

Ingredience

Recept

Sdílet

Jahod začíná být všude plno. Pokud máte nějaké na vlastní zahrádce a nevíte, co s nimi, zkuste si upéct výtečný dortík „Santiago“ se slazenými jahodami vařenými sous-vide.

Postup

1
Hotovo

VAŘENÍ A PEČENÍ JAHOD

Předehřejte si lázeň o teplotě 75ºC.
Omyje jahody a odřežte stopky. Vložte jahody do sous-vide sáčku společně s cukrovým sirupem, vakuujte a vařte v lázni po dobu 30 minut.
Poté slijte šťávu stranou (uchovejte na servírování), jahody dejte na plech na pečící papír a pečte 1 hodinu po dobu 85 ºC.

2
Hotovo

PEČENÍ MOUČNÍKU

Mezitím v míse smíchejte mleté mandle, změklé máslo, cukr a vejce. Jen lehce zamíchejte, aby se rozbila vejce, nalijte do formy a pečte 25 minut na 170 ºC.
Poté nechte vychladnout a rozkrájejte na obdélníky 5 x 12 cm.

3
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Slitou jahodovou šťávu můžete ještě povařit a nechat zhoustnout (pokud je moc řídká).
Položte dortík na talíř, naskládejte na něj jahody a při podávání polijte jahodovou šťávou.

Zdroj: sous-vide.cooking

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

italská sekaná sous vide
předchozí
Polpettone neboli Italská sekaná
sous vide citrusový jogurt
další
Sous-vide citrusový jogurt
italská sekaná sous vide
předchozí
Polpettone neboli Italská sekaná
sous vide citrusový jogurt
další
Sous-vide citrusový jogurt

Přidejte svůj komentář