Sous vide modrý sýr

0 0
Sous vide modrý sýr

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

300 g sýr modrý (typu Niva)
150 g mléko
30 g kaseinát sodný
9 g citrát sodný
6 g sůl
0,75 g hexametafosforečnan sodný

Chuťově výrazný modrý sýr.

Vlastnosti:
  • Vegetarián

Ingredience

Instrukce

Modrý sýr je chuťově velmi výrazný. Hodí se k přípravě sýrových omáček, nebo jako zobání k některým vínům. Dáme vám návod, jak si tento sýr připravit doma, metodou sous vide. Tento sýr je mnohem chutnější, než kupovaný. A navíc si ho můžete vytvarovat podle svých preferencí!

Kroky

1
hotovo
5 min

Připravíme vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejeme na 75 °C.

2
hotovo
5 min

Zabalíme ingredience

Do sous vide sáčku vložíme všechny ingredience (sýr, mléko, kaseinát sodný, citrát sodný, sůl a hexametafosforečnan sodný). Vakuově uzavřeme (nebo vzduch ze sáčku vyženeme za pomoci vody).

3
hotovo
30 - 120 min

Vaříme

Sáček vložíme do sous vide lázně a zahříváme, dokud se sýr dokonale nerozpustí.

4
hotovo
5 min

Rozmixujeme

Sáček vyjmeme z lázně a celý jeho obsah přelijeme do mixéru. Mixujeme, dokud nevznikne hladká hmota.

5
hotovo
5 min

Dáme do formiček

Hladkou hmotu z mixéru přelijeme do formy/nebo formiček. Necháme odležet, nejlépe na suchém a chladném místě.

6
hotovo

Podáváme

Jakmile hladká hmota ztuhne, můžeme podávat.

Sous vide brambory připravené sous vide
předchozí
Gold Yukon brambory připravené sous vide
Dušené glazované jehněčí kolínko
Další
Dušené glazované jehněčí kolínko

Přidej svůj komentář