Sous vide hamburgery

0 0
Sous vide hamburgery

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

900 g mleté hovězí maso
50 g vejce asi jedno velké
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř

Růžové burgery se šťavnatým středem.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Instrukce

Představte si to: První letní grilování. Na zahradě máte 30 hostů, kteří v klidu popíjejí pivo. A pak jste tu vy. O hodinu později stále stojíte u grilu, potíte se pod svou zástěrou a po každých několika minutách otáčíte na grilu burgery. Složitě zjišťujete, kdo už dostal najíst a kdo je ještě hladový.

Grilování prostě milujeme, stejně jako všichni ostatní, ale nepopiratelným faktem je, že pokud stojíte u grilu, na party budete mimo dění. Naštěstí pro nás existuje ještě jedna možnost. Burgery připravíte metodou sous vide a pak je na grilu jenom osmahnete, aby získaly patřičnou chuť a barvu.

V tomto receptu vám prozradíme, jak připravit sous vide hamburgery tak, aby po nich všichni vaši známí naprosto šíleli.

Kroky

1
hotovo
15 min

Namelte hovězí

Pokud máte potřebné vybavení, namelte hovězí. Jestliže doma mlýnek na maso nemáte, kupte mleté hovězí.

2
hotovo
2 min

Smíchejte hovězí a vejce

Do misky vložte mleté hovězí a vejce. Za pomoci špachtle nebo vašich rukou směs pořádně promíchejte.

3
hotovo
3 min

Naporcujte hovězí

Za pomoci váhy hovězí rozdělte na porce přibližně 200 gramů.

4
hotovo
5 min

Vytvarujte

Hovězí maso vytvarujte na stejné plátky.

Poznámka: Na vytvarování hamburgerů můžete použít misku nebo například lívanečník.

5
hotovo
2 min

Okořeňte

Těsně před vařením hamburgery posolte a posypte dostatečným množstvím pepře.

Vložte do uzavíratelných sáčků po 2-3 hamburgerech.

6
hotovo
1 min

Připravte vodní lázeň

Vodní lázeň nechte předehřát na 56 °C.

Poznámka: Při této teplotě připravíte velmi šťavnaté hamburgery růžové barvy. Pokud byste chtěli mít hamburgery propečené na stupeň rare, snižte teplotu lázně na 52 °C. Naopak, pokud byste si přáli plně propečené hamburgery, zvyšte teplotu lázně na 70 °C.

7
hotovo
15 min

Vařte

V závislosti na šířce hamburgerů a požadované úrovni propečení vařte po dobu od 15 minut (pro plátky o šířce cca 1,3 cm) do 30 minut (pro plátky o šířce 2,5 cm).

Poznámka: Hamburgery můžete vařit až jednu hodinu a stále budou perfektní.

8
hotovo
5 min

Nechte zchladit

Jakmile jsou hamburgery uvařené, vyjměte je ze sáčku a položte na talíř nebo tác. Nechte je zchladit na pokojovou teplotu.

9
hotovo
5 min

Opečte na grilu

Jakmile vaše party propukne, hamburgery rychle opečte na grilu (po dobu asi 45 sekund na každé straně).

10
hotovo
2 min

Servírujte

Podle chuti a potřeby vložte maso do housky nebo servírujte na talíři s nějakou přílohou.

ladyambientte

Sous vide rajčatová polévka (za studena)
předchozí
Sous vide rajčatová polévka (za studena)
Sous vide jogurt
Další
Sous vide jogurt

Přidej svůj komentář