Sous vide rajčatová polévka (za studena)

0 0
Sous vide rajčatová polévka (za studena)

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1,3 kg rajčata se stonky
90 g bazalka čerstvá, pouze listy
170 g řepkový olej
130 g olivový olej extra panenský
3 g černý pepř celé kuličky, rozmačkané
podle potřeby sůl
8 g česnek
30 g šalotka

Chutná sous vide polévka, která se podává za studena.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan

Ingredience

Recept

Sdílet

Rajčatová polévka za studena je velmi oblíbeným pokrmem na jihu Evropy, v zemích jako je Španělsko, Řecko nebo Itálie. Rajčatová polévka se vzhledem k teplému podnebí (alespoň v letních měsících) podává za studena, takže je velmi osvěžující.

V tomto receptu vám prozradíme, jak si kousek středomoří můžete přinést až k vám domů.

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravte mix zeleniny

Z rajčat odstraňte stonky a omyjte je v chladné vodě.

Z šalotky odstraňte nať a omyjte ji v chladné vodě, případně oloupejte a až poté omyjte. Omytou šalotku nakrájejte na tenké plátky.

Česnek očistěte od slupky a nakrájejte na tenké plátky. Listy bazalky (10 gramů) nasekejte na hrubo.

Rozkrojte rajčata na polovinu. Do sáčku přidejte všechny zbylé ingredience a rovnoměrně je promíchejte.

2
Hotovo
10 min

Vakuově zabalte a vařte

Sáček se zeleninou vakuově zabalte. Vložte do sous vide lázně o teplotě 80 °C a vařte po dobu 10 minut.

Vyjměte ze sáčku a vložte do mixéru. Rozmixujte na jemnou hmotu.

Tip: Pokud nemáte vakuovačku, můžete sáček zbavit vzduchu i jen za pomoci improvizované metody.

3
Hotovo
2 min

Spařte bazalku

Přiveďte k varu menší hrnec s vodou a s kapkou oleje a ponořte do něj zbylé listy bazalky po dobu 45 sekund. Listy odtrhněte od stonku a ponořte je do ledové vody.

4
Hotovo
2 min

Namixujte bazalkový olej

Spařené a ochlazené listy bazalky vložte do mixéru a přidejte řepkový olej. Mixujte, dokud vám nevznikne zeleno-žluté pyré, respektive bazalkový olej.

5
Hotovo
6 min

Přeceďte, smíchejte, podávejte

Studenou rajčatovou polévku přeceďte přes jemný cedník. Přidejte podle chuti pepř a sůl. Přidejte bazalkový olej a podávejte.

ladyambientte

Sous vide cizrna
předchozí
Sous vide cizrna
Sous vide hamburgery
další
Sous vide hamburgery
Sous vide cizrna
předchozí
Sous vide cizrna
Sous vide hamburgery
další
Sous vide hamburgery

Přidejte svůj komentář