Sous vide kuřecí křidélka

1 0
Sous vide kuřecí křidélka

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

1,5 kg kuřecí křidélka
4,2 kg fritovací olej
podle potřeby kukuřičný škrob
podle potřeby sůl
podle potřeby pálivá omáčka na kuře

Křupavá kuřecí křidélka se šťavnatým masíčkem.

Vlastnosti:
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Instrukce

Smažená kuřecí křidélka se z USA rychle roznesla i do dalších koutů světa. Nejsou sice moc zdravá, ale člověk si bez nich už nedokáže představit žádný významný fotbalový/hokejový zápas. Nedá se nic dělat. V tomto receptu vám alespoň poradíme, jak kuřecí křidélka udělat tak, aby jejich chuť zvítězila nad úvahami o škodlivosti takového jídla.

Kroky

1
hotovo
10 min

Očistíme a zabalíme

Kuřecí křidélka očistíme od nečistot jako je zbývající peří. Omyjeme pod studenou tekoucí vodou a vložíme do sous vide sáčku. Přilijeme 200 g oleje a vakuově zabalíme.

2
hotovo
4 - 6 hod

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 74 °C. Vložíme sáček s kuřetem a vaříme po dobu 4 – 6 hodin.

3
hotovo
5 min

Vyjmeme

Po uplynutí doby vaření vyjmeme sáček s kuřetem z lázně. Sáček otevřeme, vylijeme z něj olej a kuře necháme okapat na mřížce. Z křidélka odtrhneme ostrý třetí dílek (poslední špičatý dílek bez masa).

4
hotovo
15 min

Dokončíme

Jakmile budeme chtít kuře podávat, posolíme ho, obalíme ho v kukuřičném škrobu a zprudka osmažíme ve fritéze (ke smažení doporučujeme teplotu 200 °C) dozlatova. Podáváme s pálivou omáčkou na kuře.

ladyambientte

Sous vide losos s koriandrem
předchozí
Sous vide losos se semínky koriandru
Sous vide švýcarský sýr
Další
Sous vide švýcarský sýr

Přidej svůj komentář