Ingredience
- 1,5 kg kuřecí křidélka
- 4,2 kg fritovací olej
- podle potřeby kukuřičný škrob
- podle potřeby sůl
- podle potřeby pálivá omáčka na kuře
Recept
Smažená kuřecí křidélka se z USA rychle roznesla i do dalších koutů světa. Nejsou sice moc zdravá, ale člověk si bez nich už nedokáže představit žádný významný fotbalový/hokejový zápas. Nedá se nic dělat. V tomto receptu vám alespoň poradíme, jak kuřecí křidélka udělat tak, aby jejich chuť zvítězila nad úvahami o škodlivosti takového jídla.
Postup
1 Hotovo 10 min |
Očistíme a zabalímeKuřecí křidélka očistíme od nečistot jako je zbývající peří. Omyjeme pod studenou tekoucí vodou a vložíme do sous vide sáčku. Přilijeme 200 g oleje a vakuově zabalíme. |
2 Hotovo 4 - 6 hod |
VařímeSous vide lázeň předehřejeme na 74 °C. Vložíme sáček s kuřetem a vaříme po dobu 4 – 6 hodin. |
3 Hotovo 5 min |
VyjmemePo uplynutí doby vaření vyjmeme sáček s kuřetem z lázně. Sáček otevřeme, vylijeme z něj olej a kuře necháme okapat na mřížce. Z křidélka odtrhneme ostrý třetí dílek (poslední špičatý dílek bez masa). |
4 Hotovo 15 min |
Dokončíme |