Sous vide kuřecí křidélka

1 0
Sous vide kuřecí křidélka

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1,5 kg kuřecí křidélka
4,2 kg fritovací olej
podle potřeby kukuřičný škrob
podle potřeby sůl
podle potřeby pálivá omáčka na kuře

Křupavá kuřecí křidélka se šťavnatým masíčkem.

Vlastnosti:
  • Ostré
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Smažená kuřecí křidélka se z USA rychle roznesla i do dalších koutů světa. Nejsou sice moc zdravá, ale člověk si bez nich už nedokáže představit žádný významný fotbalový/hokejový zápas. Nedá se nic dělat. V tomto receptu vám alespoň poradíme, jak kuřecí křidélka udělat tak, aby jejich chuť zvítězila nad úvahami o škodlivosti takového jídla.

Postup

1
Hotovo
10 min

Očistíme a zabalíme

Kuřecí křidélka očistíme od nečistot jako je zbývající peří. Omyjeme pod studenou tekoucí vodou a vložíme do sous vide sáčku. Přilijeme 200 g oleje a vakuově zabalíme.

2
Hotovo
4 - 6 hod

Vaříme

Sous vide lázeň předehřejeme na 74 °C. Vložíme sáček s kuřetem a vaříme po dobu 4 – 6 hodin.

3
Hotovo
5 min

Vyjmeme

Po uplynutí doby vaření vyjmeme sáček s kuřetem z lázně. Sáček otevřeme, vylijeme z něj olej a kuře necháme okapat na mřížce. Z křidélka odtrhneme ostrý třetí dílek (poslední špičatý dílek bez masa).

4
Hotovo
15 min

Dokončíme

Jakmile budeme chtít kuře podávat, posolíme ho, obalíme ho v kukuřičném škrobu a zprudka osmažíme ve fritéze (ke smažení doporučujeme teplotu 200 °C) dozlatova. Podáváme s pálivou omáčkou na kuře.

ladyambientte

Sous vide losos s koriandrem
předchozí
Sous vide losos se semínky koriandru
Sous vide švýcarský sýr
další
Sous vide švýcarský sýr
Sous vide losos s koriandrem
předchozí
Sous vide losos se semínky koriandru
Sous vide švýcarský sýr
další
Sous vide švýcarský sýr

Přidejte svůj komentář