blank
https://www.sousviderecepty.cz
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
  • Recepty
    • Hovězí maso
    • Vepřové maso
    • Drůbež
    • Ryby
    • Vejce
    • Zelenina
    • Příloha
    • Dezerty
    • Dipy
    • Low Carb
    • Bez lepku
    • Vegetariánské
    • Veganské
    • Na gril
    • Hledejte sous-vide recept podle ingredience
  • Tabulka teplot
  • O Sous-vide
  • Diskuze
blank
  • Domů
  • Sous vide
  • Sous vide jednoduše i u vás doma!

Sous vide jednoduše i u vás doma!

Vloženo Dub 13th, 2020
od Admin
Kategorie:
  • Sous vide

Jestliže sous vide znáte zatím pouze z doslechu, ale zajímá vás a chtěli byste do jeho tajů proniknout, naučit se vskutku jednoduché technice s brilantními (g)astronomickými výsledky, za které se dostávají Michelinské hvězdy, čtěte dále.

Ač vám název technologie sous vide zní jakkoli odborně, vzdáleně, komplikovaně a jakoby francouzsky, máte pravdu. Ale pouze v jednom. Tato metoda pomalého vaření při neměnné nízké teplotě pochází skutečně z Francie a v překladu znamená „ve vakuu“.

Ač se může zdát, že jde o naprostou novinku v gastronomické přípravě potravin, 43 let není zase až tak krátká doba. Právě před více jak čtyřmi desetiletími překvapila francouzského kuchaře Paluse chuť, vzhled a perfektní textura foie gras, které připravil právě takto ve vakuu.

Nejen pro michelinské šéfkuchaře

Sous vide byla donedávna výsadou především luxusních restaurací, nicméně pomalu ale jistě si přístroje na sous vide nachází cestu do běžných domácností. Jsou proto domácímu užití přizpůsobeny jak velikostí, uživatelskou nenáročností a především pak velmi příznivou cenou. Zařízení na sous vide lze zakoupit po internetu velice výhodně a například profesionály i laiky ověřený Chefshop.cz je nabízí za velmi dobré ceny jak na internetu, tak ve svém kamenném obchodě  na Bubenském nábřeží v Praze. K sous vide hrnci (přístroji) už budete potřebovat už jen nějakou tu vakuovačku, fólii a vodu. Nic víc vás už nedělí od lahodných pokrmů ve stylu světových šéfkuchařů.

Když už maso jednou je, tak má koukat, aby bylo. A když kouká, aby bylo a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak k tomu v mnoha případech je…

jak by možná pravil klasik (Jan Werich), kdyby byl býval sous-vide znal

Jinými slovy, abyste rozuměli, o co tady vlastně jde

Když je maso například jehněčí, má chutnat jako jehněčí, má vyniknout jeho přirozená chuť a aroma. Měly by být zachovány nejen jeho chuťové a vzhledové hodnoty, ale především jeho nutriční kvalita.

Bílkoviny jsou pro tělo esenciální makroživinou a neodbornou tepelnou přípravou může maso ztrácet nejen na výživových hodnotách, ale také na aminokyselinách a minerálech, které jsou pro tělo nezbytné zvláště, když dbáte na zdravý životní styl, nebo jste aktivními sportovci.

Každá surovina potřebuje jiný čas a teplotu přípravy, proto se vám budou jistě hodit do začátku tyto tipy, triky, rady a nápady jak na sous vide.

Záruka mistrovského díla i u vás doma

Kvůli gastronomickému zážitku se stravujeme v restauracích, kde kuchaři vědí, jak se co dělá, jak má co chutnat či jakou má mít pokrm konzistenci a strukturu.  Ano, právě proto máme své oblíbené restaurace, kde nám jídlo chutná. Zkrátka nám tam vždy naservírují maso perfektně propečené nebo se pod vidličkou rozpadající na vlákénka a na jazyku příjemně rozplývající. Zkrátka, očekáváte určitý standard, na který jste zvyklí, jinak byste si jídlo mohli zkusit připravit doma. A právě díky sous vide budete moci najít tu přesnou míru uvaření vašich pokrmů tak, aby vám výsledek co nejvíce chutnal, a následně si je takto budete moci připravovat pokaždé. Stačí nastavit správnou teplotu a váš pokrm bude vždy připraven k dokonalosti!

Číst
Sous vide - teploty a časy

I zdánlivě obyčejná jídla se stávají neobyčejnými gastronomickými zážitky právě díky sous vide. Tak neváhejte a pořiďte si svůj sous vide přístroj i vy! Sousedé vám budou závidět a vaše chuťové buňky vám budou vděčné!

  • Sous vide doma
  • SousVide
blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

Přidejte svůj komentář Zrušit odpověď na komentář

Recepty

Drůbež

Drůbež

Hovězí maso

Hovězí maso

Krůtí

Krůtí

Luštěniny

Luštěniny

Ryby

Ryby

Vejce

Vejce

Vepřové maso

Vepřové maso

Zelenina

Zelenina

Kuchyně

Americká

Americká

Anglická

Anglická

Česká

Česká

Francouzská

Francouzská

Indická

Indická

Italská

Italská

Japonská

Japonská

Španělská

Španělská

Nejnovější komentáře

  • Jiří: Sous vide vaření – otázky a odpovědi
  • Libor: Sous-vide uzená hovězí žebra
  • Admin: Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu
  • Jana: Sous vide vepřová krkovička v tradičním stylu
  • Vladislav: Sous vide vaření – otázky a odpovědi

O sous vide

  • Co je sous vide?
  • 4 základní kroky sous vide vaření
  • Sous vide – otázky a odpovědi
  • Je sous vide vaření bezpečné?

Pro začátek

  • Sous vide v hrnci na sporáku
  • Do čeho sous vide zabalit?
  • Sous vide – teploty a časy
  • KUPON: 10% sleva na SOUS VIDE

Recepty

  • Low Carb
  • Bez lepku
  • Vegetariánské
  • Veganské

© 2022 Česká Sous Vide kuchařka s online recepty zdarma, které snadno připravíte u vás doma. Zdroje ChefSteps, Recipetineats, ... / Kontakt

Posting....