Background Image
  • Domů
  • Ryby
  • Sous vide losos se špenátem a krémovou dijonskou omáčkou

Sous vide losos se špenátem a krémovou dijonskou omáčkou

0 0
Sous vide losos se špenátem a krémovou dijonskou omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
4 ks filety z lososa
svazek špenát čerstvý
1/2 hrnku hořčice dijonská
hrnek šlehačka
lžíce citronová šťáva
podle potřeby sůl
podle potřeby pepř

Jednoduchá večeře, o které se bude ještě dlouho mluvit.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový

Ingredience

Recept

Sdílet

Příprava chutného, šťavnatého lososa nikdy nebyla jednodušší. Losos po uvaření nepotřebuje žádnou úpravu. Vyjmete ho ze sáčku a můžete jíst. Stačí přidat trochu zeleniny a chutnou omáčku a máte večeři, o které se bude ještě dlouho mluvit.

Postup

1
Hotovo
5 min

Připravíme lososa

Lososa zhusta osolíme a opepříme. Dáme do sáčku a vakuově zabalíme.

2
Hotovo
45 min

Připravíme vodní lázeň

Sous vide lázeň předehřejeme na 46.1°C. Vložíme do sous vide lázně a vaříme po dobu 45 minut.

3
Hotovo

Připravíme špenát

Pánev nahřejeme na středním plamenu. Přidáme špenát a vaříme, dokud nezměkne a nebude suchý (špenát v první fázi pustí trochu vody). Přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř.

4
Hotovo

Připravíme dijonskou omáčku

Pánev nahřejeme na středním plamenu. Přidáme šlehačku a dijonskou hořčici. Přivedeme k varu a pak ztlumíme teplotu a vaříme na mírném plamenu, dokud se ingredience nespojí.

5
Hotovo

Servírujeme

Lososa vyjmeme ze sáčku a necháme okapat. Následně ho dáme na talíř společně se špenátem a trochou dijonské omáčky a okamžitě servírujeme.

blank
trhané vepřové sous-vide
předchozí
Dokonalé trhané vepřové maso
Recept na vepřovou panenku na rozmarýnu Sous Vide
další
Vepřová panenka na rozmarýnu Sous Vide
trhané vepřové sous-vide
předchozí
Dokonalé trhané vepřové maso
Recept na vepřovou panenku na rozmarýnu Sous Vide
další
Vepřová panenka na rozmarýnu Sous Vide

Přidejte svůj komentář