Vepřová panenka na rozmarýnu Sous Vide

0 0
Vepřová panenka na rozmarýnu Sous Vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Vepřová panenka se hodí k rychlým úpravám na pánvi nebo ke krátkému pečení. Připravte si jí i metodou Sous Vide!

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

  • Příloha

Recept

Sdílet

Pokud chcete mít plátky krásně vysoké, maso si před zatavením do vakuovací fólie svažte potravinářským provázkem, který je nutný před krájením sundat.

Jako přílohu můžete zvolit bramborové pyré, celerové pyré, opékané brambory anebo šťouchané s cibulkou a slaninou.

Postup

1
Hotovo

Připravíme maso

Opláchnutou panenku očistěte od přebytečných blan. Osolte, opepřete dle libosti a s trochou oleje a snítkou rozmarýnu zatavte do vakuové folie.

2
Hotovo
120 min

Uvaříme maso

Maso musí být celou dobu ponořené. Tato panenka se vařila na 65°C po dobu 120 minut.

3
Hotovo
10 min

Pečení na pánvi

Po uplynutí času rozřízněte sáček, slijte tekutinu a maso osušte papírovou utěrkou. Na pánvi si rozpalte trochu oleje a maso velmi zprudka ze všech stran opečte, aby mělo tu správnou kůrčičku.

4
Hotovo
10 min

Servírujeme

Vyjměte ho ven na talíř, přikryjte alobalem a nechte odpočinout. Mezi tím si na pánev vraťte šťávu z masa, rozmarýn a omáčku Demi glace. Lehce zredukujte, maso nakrájejte a můžete podávat.

Jak si připravit omáčku Demi glace, najdete na našm webu ;-) Nic na tom není. Jen to potřebuje trochu času

blank
předchozí
Sous vide losos se špenátem a krémovou dijonskou omáčkou
Kuřecí prsa Sous Vide s pomerančovou cizrnou a fenyklem
další
Kuřecí prsa Sous Vide s pomerančovou cizrnou a fenyklem
předchozí
Sous vide losos se špenátem a krémovou dijonskou omáčkou
Kuřecí prsa Sous Vide s pomerančovou cizrnou a fenyklem
další
Kuřecí prsa Sous Vide s pomerančovou cizrnou a fenyklem

Přidejte svůj komentář