Background Image
  • Domů
  • Ryby
  • Sous Vide Pošírovaný losos s pomerančovo-koriandrovým Beurre Blanc

Sous Vide Pošírovaný losos s pomerančovo-koriandrovým Beurre Blanc

0 0
Sous Vide Pošírovaný losos s pomerančovo-koriandrovým Beurre Blanc

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
300 g steak z lososa 2 steaky po 150 g
60 ml pomerančový džus
1 lžíce citronová šťáva
1 lžíce Nasekaný čerstvý koriandr
1 lžíce šalotka
60-80 ml voda
100 g máslo Nakrájené na kousky
Dle chuti olivový olej Doporučujeme extra panenský olivový olej
Dle chuti mořská sůl
Špetka cukr

Obohaťte své jídlo o jemnou a elegantní chuť omáčky beurre blanc, která zvýrazní každý detail pokrmu.

Vlastnosti:
  • Low Carb

Ingredience

Recept

Sdílet

Tento recept na lososa připraveného metodou sous vide je ideální pro ty, kteří si chtějí vychutnat jemný a šťavnatý losos s máslovou texturou. Díky pomalému vaření na nízké teplotě zůstává maso perfektně křehké. Losos je doplněn o svěží a aromatickou pomerančovo-koriandrovou beurre blanc omáčku, která celému pokrmu dodá hloubku a krásně vyváženou chuť.

Postup

1
Hotovo
25 minut

PŘÍPRAVA VODNÍ LÁZNĚ

Předehřejte sous vide lázeň na 46 °C a nastavte dobu vaření na 25 minut. Takto připravený losos získá jemnou, máslovou texturu. To zajistí, že steaky z lososa budou dokonale šťavnaté a jemné, podobně jako při stupni propečení „medium rare“.

Mezitím steaky z lososa okořeňte. Losos je chutný sám o sobě, takže by mělo stačit dobré koření soli. Nechte sůl působit do dužiny asi 2-3 minuty.

2
Hotovo
5 minut

PŘÍPRAVA LOSOSA

Steaky z lososa lehce osolte a nechte sůl působit přibližně 2–3 minuty. Poté vložte lososa do sous vide sáčku a přidejte 1 lžíci olivového oleje. Pro intenzivnější chuť můžete přidat snítku kopru nebo koriandru a několik plátků citrusů (např. pomeranče nebo citronu).
Vložte sáček s lososem do vodní lázně a nechte vařit 25 minut.

3
Hotovo
10 minut

PŘÍPRAVA BEURRE BLANC

Zatímco se losos vaří, připravte beurre blanc. V malém hrnci smíchejte pomerančový džus, citronovou šťávu, šalotku, koriandr a vodu. Přiveďte k varu a nechte redukovat, dokud nezůstane na 3 polévkové lžíce tekutiny.

4
Hotovo
4 minuty

PŘÍPRAVA OMÁČKY

Postupně zašlehávejte studené máslo, dokud nevznikne hladká, krémová omáčka. Udržujte nízkou teplotu a neustále šlehejte, aby se omáčka nesrazila. Na závěr dochuťte špetkou soli a cukru.

5
Hotovo
1 minuta

Servírování

Pokud lososa ihned nepodáváte, vložte jej do ledové lázně, aby se zastavil proces vaření.
Podávejte s jasmínovou rýží, grilovanou zeleninou nebo čerstvým zeleninovým salátem, který doplní jemnost a svěžest pokrmu.
Dobrou chuť!

blank
Sous Vide asijské BBQ vepřové kotlety s pikantními nakládanými jablky
předchozí
Sous Vide asijské BBQ vepřové kotlety s pikantními nakládanými jablky
švestky s grenadinou
další
Sous Vide švestky s červeným vínem Granita
Sous Vide asijské BBQ vepřové kotlety s pikantními nakládanými jablky
předchozí
Sous Vide asijské BBQ vepřové kotlety s pikantními nakládanými jablky
švestky s grenadinou
další
Sous Vide švestky s červeným vínem Granita

Přidejte svůj komentář

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here