Sous vide cizrna

0 0
Sous vide cizrna

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

150 g cizrna sušená
900 g voda

Cizrna s optimální chutí a tuhostí.

Vlastnosti:
  • Bezlepkový
  • Vegan

Ingredience

Instrukce

Toto je jednoduchý postup pro přípravu cizrny s optimální tuhostí a chutí. Sous vide vaření cizrně propůjčuje koncentrovanější, autentičtější chuť než chuť cizrny připravené běžnými způsoby. Příprava cizrny doma je navíc mnohem ekonomičtější, než nákup cizrny připravené v plechovkách. Vedle toho budete mít úplnou kontrolu nad tuhostí, respektive strukturou cizrny, která se může lišit podle vaší chuti i určení cizrny. Tak například pro přípravu humusu budete muset mít mnohem uvařenější cizrnu, nežli pro přípravu salátu.

Kroky

1
hotovo
12 h

Cizrnu předem namočte

Vložte cizrnu do 450 g vody a nechte ji po dobu 12 hodin namočenou. Namočenou cizrnu doporučujeme uložit do chladu, ale není to podmínkou.

Pokud je to potřeba, do nádoby přidejte vodu tak, aby cizrna byla zcela ponořená.

2
hotovo
5 min

Přeceďte

Namočenou cizrnu přeceďte nad dřezem a propláchněte. Vylouhovanou vodu vylijte.

3
hotovo
3 h 15 min

Přidejte čerstvou vodu, vařte sous vide

Cizrnu zabalte do sáčku. Vložte do sous vide lázně nastavené na teplotu 90 °C. Vařte po dobu 3 hodin a 15 minut.

Pro přípravu tužší či naopak měkčí cizrny dobu vaření zkraťte/prodlužte.

4
hotovo
5 min

Rychle zchlaďte, nechte odpočívat

Na konci varného cyklu vyndejte sáček s cizrnou z lázně a rychle ji vložte do studené vody. Uchovejte v lednici, dokud ji nebudete podávat.

ladyambientte

Sous vide brambory a pórek
předchozí
Sous vide brambory a pórek
Sous vide rajčatová polévka (za studena)
Další
Sous vide rajčatová polévka (za studena)

Přidej svůj komentář