Background Image
  • Domů
  • Vejce
  • Sous-vide vaječné kousky s pečenou paprikou a jarní cibulkou

Sous-vide vaječné kousky s pečenou paprikou a jarní cibulkou

0 0
Sous-vide vaječné kousky s pečenou paprikou a jarní cibulkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
6 ks vaječný bílek
¼ šálku sýr typu žervé
½ šálku sýr cottage
¼ lžičky sůl
¼ lžičky pepř
2 lžíce pečené červené papriky
2 ks jarní cibulka pouze zelené části najemno nakrájené

Slaný dezert na párty nebo jen tak k zakousnutí

Vlastnosti:
  • Low Carb
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Jsou neuvěřitelně chutné, lehké a jak příjemně se rozpouštějí v ústech! Ta skvělá silná chuť papriky a jarní cibulky vás dostane. K zahuštění vajíček se v receptu nepřidává žádný rýžový škrob, takže s touto svěží svačinkou přijímáte víceméně čisté bílkoviny. Sacharidy, které se v ní mohou vyskytnout, můžete minimalizovat použitím plnotučné varianty sýrů cottage a žervé.

Postup

1
Hotovo

Potřebné vybavení

6 kusů 125ml zavařovacích sklenic s těsněním a víčky

2
Hotovo

Lázeň

Připravte si lázeň o teplotě 77,8 °C.

3
Hotovo

Mixujeme

Do mixéru dejte vaječné bílky, žervé, cottage, sůl a pepř a mixujte střední rychlostí až do jemné hmoty.

4
Hotovo

Naplníme sklenice

Výslednou hmotu rozdělte rovnoměrně do připravených sklenic. Do každé sklenice přidejte čajovou lžičku krájené papriky a nasekané jarní cibulky. Zamíchejte náplň příborovým nožem, aby se vše řádně zkombinovalo.

5
Hotovo

Sklenice do lázně

Uzavřete sklenice zavařovacími víčky s těsněním jemným zatlačením. Pro utěsnění používejte jen konečky prstů, příliš pevné uzavření může vést k nadměrnému tlaku v nádobě. V našem případě mají mít vzduchové bublinky možnost uniknout. Ponořte sklenice do lázně a nastavte časovač na 1 hodinu.

6
Hotovo

Servírování

Vyjměte sklenice z lázně. Vaječné kousky si vychutnejte buď přímo ze sklenice, nebo zlehka uvolněte vnější okraje nožem a vyklopte na talíř, případně na plech. Můžete je ještě opéct flambovací pistolí nebo pár minut grilovat, aby získaly zlatavou barvu.

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

předchozí
Sous vide steak s česnekovo-bylinkovým máslem
Sous vide šťavnatý hamburger
další
Sous vide šťavnatý hamburger
předchozí
Sous vide steak s česnekovo-bylinkovým máslem
Sous vide šťavnatý hamburger
další
Sous vide šťavnatý hamburger

Přidejte svůj komentář