Ingredience
-
500 g rajčata
-
1 lžíce kukuřičný škrob
-
4 - 5 lžic olivový olej
-
čerstvá bazalka případně sušená
-
300 ml voda
-
-
1 lžíce hnědý cukr
-
špetka sůl
-
5 g parmazán
Recept
Sdílet
Běžte za hranici běžné rajčatové polévky a zkuste tuto extra vychucenou polévku připravenou sous-vide! Žádné složité vaření – jen pár ingrediencí, mixér a sous-vide vařič.
Možná vás překvapí kombinace rajčat a smetany, ale výsledek je prostě perfektní.
Postup
|
PŘÍPRAVA
Nastavte si teplotu lázně na 82 °C.
Rozkrájejte rajčata na osminy a vložte je do sous-vide sáčku. Přidejte kukuřičný škrob, 2 lžíce olivového oleje a bazalku, poté zavakuujte nebo zazipujte.
|
|
VAŘENÍ
Vložte sáček do lázně na 30 minut. Poté rajčata začnou pouštět šťávu a vše ze sáčku můžete přelít do mixéru.
|
|
MIXUJEME
Začněte mixovat. Přidejte vařící vodu, hnědý cukr, zbytek olivového oleje, špetku soli a stále mixujte. Ochutnejte a pokud je polévka příliš sladká, přidejte ještě jednu špetku soli. Nakonec vlijte smetanu a opatrně rozmíchejte.
|
|
PODÁVÁME
Nalijte polévku do talíře, posypte parmazánem a zakápněte olivovým olejem. Podávejte horké.
Zdroj: sousvidecenter.com
|
Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"