Background Image

Steak z mečouna

0 0
Steak z mečouna

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
2 ks, 170 g steak z mečouna
2 lžíce extra panenský olivový olej
2 ks citrón
4 snítky tymián čerstvý
košer sůl
černý pepř čerstvě namletý

Ryba s výraznou chutí, která se vyrovná dokonalému steaku.

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Filety z mečouna se v receptech nazývají steaky – a to proto, že jeho maso je výrazné, křehké a vydatné jako třeba filet mignon. Bohužel je dost jednoduché mečouna nedovařit. Pokud ho ovšem nepřipravíte sous vide!

Tento recept je tak jednoduchý a rychlý, jak je to jen možné. Sůl, pepř, olej, citron, bylinky… uvařit, ogrilovat, pochutnat si.

Číst
5 věcí, které o sous vide musíte vědět

Postup

1
Hotovo

VAŘENÍ

Předehřejte si lázeň o teplotě 55 °C.
Mečouna osolte a opepřete. Vložte do většího sous-vide sáčku s olivovým olejem, kůrou a šťávou ze 2 citronů a tymiánem. Zazipujte nebo vakuujte a vložte do lázně na 30 minut (max. 45 minut).

2
Hotovo

GRILOVÁNÍ

Po uvaření vytáhněte sáček, opatrně vyjměte rybu a osušte papírovými utěrkami. Tekutinu z vaření uchovejte.
Rozpalte gril nebo pánev na vysokou teplotu a steaky opečte cca 1-2 minuty z každé strany.

3
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Přeneste steaky na talíře a nechte 5 minut odpočnout. Poté pokapejte trochou šťávy z vaření a podávejte.

Zdroj: recipes.anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

bramborový salát
předchozí
Bramborový salát s rozmarýnovo-česnekovým dresinkem
salsiccia s těstovinami
další
Salsiccia s těstovinami
bramborový salát
předchozí
Bramborový salát s rozmarýnovo-česnekovým dresinkem
salsiccia s těstovinami
další
Salsiccia s těstovinami

Přidejte svůj komentář