Background Image

Salsiccia s těstovinami

0 0
Salsiccia s těstovinami

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
450 g salsiccia vepřová
1 lžička sůl
1/2 šálku pivo
TĚSTOVINY A ZELENINA
450 g penne
1 lžíce olivový olej
1 ks červená cibule
1 lžička italské koření
1 šálek rajčata drcená
3 stroužky česnek
1/2 šálku kuřecí vývar
sůl
černý pepř
na posypání petrželka
na posypání parmazán

Taková obyčejná italská večeře...

Kuchyně:

Ingredience

  • TĚSTOVINY A ZELENINA

Recept

Sdílet

Ať už si známou italskou klobásku vyrobíte doma nebo koupíte v supermarketu, uvařte si ji sous-vide, aby byla pěkně šťavnatá. Nakrájená na kolečka a doplněná těstovinami a zeleninou vydá za večeři jako vystřiženou z italského časopisu.

Číst
Jak zbavíte sáček vzduchu? Jednoduchá metoda, jak ho vyženete ven i bez vakuovačky!

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Předehřejte si lázeň o teplotě 71°C.
Do většího zipového sáčku vložte klobásky, sůl a přelejte pivem.

2
Hotovo

VAŘENÍ

Zazipujte téměř do konce, pomalu ponořte do vody a nechte unikat vzduch. Pak zcela uzavřete tak, aby byly klobásky pod vodou. Vařte 45 minut, můžete ale nechat i déle (max. 3-4 hodiny).

3
Hotovo

OPEČENÍ

V mezičase si uvařte těstoviny al dente podle návodu.
Po uvaření vytáhněte salsicciu a osušte poplácáním papírovými utěrkami. Nakrájejte na prkýnku na cca 1-1,5 cm kolečka.
Rozpalte pánev na středním plameni, přidejte olivový olej a opečte klobásky 2-3 minuty do pěkné zlatavé barvy. Případně můžete klobásky v celku opéct na grilu a až poté nakrájet.
Přeneste opečená kolečka na talíř.

4
Hotovo

DOKONČENÍ A PODÁVÁNÍ

Ve stejné pánvi osmažte na oleji cibuli s italským kořením. Po pár minutách přidejte mačkaný česnek, drcená rajčata a povařte opět pár minut. Vmíchejte kuřecí vývar a vařte do zhoustnutí.
Na závěr přimíchejte klobásky na kolečka a těstoviny, osolte, opepřete a posypte bylinkami a strouhaným parmazánem.

Zdroj: izzycooking.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

mečoun sous vide
předchozí
Steak z mečouna
maniok hranolky
další
Hranolky z manioku s chilli dipem
mečoun sous vide
předchozí
Steak z mečouna
maniok hranolky
další
Hranolky z manioku s chilli dipem

Přidejte svůj komentář