Vepřová kotleta se zeleninou z jednoho sáčku

0 0
Vepřová kotleta se zeleninou z jednoho sáčku

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 ks vepřová kotleta s kostí
sůl
pepř
1/2 lžičky sušený zázvor
1 ks čerstvá paprika
1 ks kukuřičný klas
hrst cherry rajčátka
1 stroužek mačkaný česnek
2 lžíce sezamový olej

Když vařením nechcete strávit moc času, ale chcete si pochutnat

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Některá zelenina se uvaří k dokonalosti při stejné teplotě jako plátek vepřového a toho je možné využít a významně si ulehčit práci. Do jednoho sous-vide sáčku jsme tak dali vepřové s cherry rajčátky, kukuřicí a paprikou. Výsledkem bylo šťavnaté maso, měkká a lahodná paprika, teplá a křupavá kukuřice a slaďoučká měkká rajčátka. Příprava zabrala jen pět minut.

Maso po uvaření doporučujeme opéct na pánvi nebo grilu a dodat mu tak křupavost a šmrnc. Dle vaší volby můžete to stejné udělat i se zeleninou.

 

Číst
Sous vide vaření – otázky a odpovědi

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA A VAŘENÍ

Nastavte si sous-vide vařič na teplotu 62 °C.
Vepřovou kotletu hojně osolte a opepřete z obou stran a posypte mletým zázvorem.
Zeleninu nakrájejte a vložte společně s kotletou do velkého zipového sáčku, přidejte česnek a sezamový olej. Metodou vytlačení vzduchu vodou sáček vakuujte a poté vařte po dobu 1 hodiny.

2
Hotovo

OPEČENÍ KOTLETY

Po uvaření vytáhněte maso ze sáčku a lehce osušte papírovými utěrkami. Rozpalte pánev nebo gril na vysokou teplotu a kotletu krátce z obou stran opečte do hněda a křupava.

3
Hotovo

PODÁVÁNÍ

Opečenou kotletu a uvařenou horkou zeleninu dejte na talíř a můžete podávat.

Zdroj: lifehacker.com.au

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

česneková kuřecí křidýlka
předchozí
Česneková kuřecí křidýlka
beluga sous vide
další
Černá čočka beluga sous-vide
česneková kuřecí křidýlka
předchozí
Česneková kuřecí křidýlka
beluga sous vide
další
Černá čočka beluga sous-vide

Přidejte svůj komentář