Background Image

Americké brambory sous-vide

0 0
Americké brambory sous-vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
5 ks brambory Russet nebo jiné středně velké
1/4 šálku máslo
1/2 lžičky sladká paprika
1/4 lžičky kajenský pepř
1/4 lžičky sušený česnek
1/4 lžičky sušená cibule
1/4 lžičky sůl

Luxusní kořeněné steakovky po domácku

Vlastnosti:
  • Gril
Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Pokud se chcete maximálně přiblížit americkým neboli steakovým bramborám jak z luxusní restaurace, připravte si je sous-vide. Na závěr je ogrilujte. Zvenčí budou kořeněné a krásně křupavé a uvnitř dokonale měkké.

Číst
Jak uchovat houby?

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA

Rozehřejte si lázeň na teplotu 87,7 °C.
Brambory rozkrojte napůl a pak podélně. Rozpusťte máslo v mikrovlnce a smíchejte s kořením a solí. Dejte brambory do zipového sáčku a přelijte kořenící směsí. Ujistěte se, že jsou všechny kousky brambor polité.
Sáček částečně uzavřete, nechte asi 2 cm otevřené. Začněte ponořovat do vody, čímž vytlačíte vzduch a poté zazipujte. Vařte 90 minut.

2
Hotovo

DOKONČENÍ

Po vyjmutí vysypte na plech a ogrilujte cca 2-3 minuty z každé strany na vysokou teplotu.
Podávejte jako přílohu k jídlu nebo samotné s oblíbeným dipem.

Zdroj: adventuresofanurse.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

fenykl sous-vide
předchozí
Jemný fenykl sous-vide
pekanový dezert sous-vide
další
Pekanový koláč ve skleničce
fenykl sous-vide
předchozí
Jemný fenykl sous-vide
pekanový dezert sous-vide
další
Pekanový koláč ve skleničce

6 Comments Skrýt komentáře

Proč dávat do sáčku se zipem? Jsou přece originál vakuovací sáčky….nebo to má nějaký zvláštní účel, že to dáme do sáčku se zipem?

Když je u potraviny tekutina, je vhodné použít sáček se zipem, protože po ponoření ze sáčku uteče vzduch. Ve vakuovačce by tekutina narušila svár.

A proč potom máslo předem rozpouštět? Není lepší dát do sáčku kousek studeného másla, které se následně v lázni rozpustí samo?
Pokud se ptám hloupě, omlouvám se, jsem úplný začátečník, který se na sous vide teprve chystá, ale o to lačněji nasává informace.

Přidejte svůj komentář