Ingredience
- 5 ks brambory Russetnebo jiné středně velké
- 1/4 šálku máslo
- 1/2 lžičky sladká paprika
- 1/4 lžičky kajenský pepř
- 1/4 lžičky sušený česnek
- 1/4 lžičky sušená cibule
- 1/4 lžičky sůl
Recept
Pokud se chcete maximálně přiblížit americkým neboli steakovým bramborám jak z luxusní restaurace, připravte si je sous-vide. Na závěr je ogrilujte. Zvenčí budou kořeněné a krásně křupavé a uvnitř dokonale měkké.
Postup
1 Hotovo |
PŘÍPRAVARozehřejte si lázeň na teplotu 87,7 °C. |
2 Hotovo |
DOKONČENÍ |
6 Comments Skrýt komentáře
Proč dávat do sáčku se zipem? Jsou přece originál vakuovací sáčky….nebo to má nějaký zvláštní účel, že to dáme do sáčku se zipem?
Když je u potraviny tekutina, je vhodné použít sáček se zipem, protože po ponoření ze sáčku uteče vzduch. Ve vakuovačce by tekutina narušila svár.
A proč potom máslo předem rozpouštět? Není lepší dát do sáčku kousek studeného másla, které se následně v lázni rozpustí samo?
Pokud se ptám hloupě, omlouvám se, jsem úplný začátečník, který se na sous vide teprve chystá, ale o to lačněji nasává informace.
Taky by to šlo, ale jde o rovnoměrné smíchání brambor s kořením a máslem.
To rozhodně nesouhlasím. Nebo máte špatnou vakuovačku.
Škoda, že sem nemůžu vložit fotku. Zrovna jsem brambory vakuovala.