Sous vide bramborové pyré

0 0
Sous vide bramborové pyré

Sdílejte recept na Vaší sociální síti:

Nebo kopírujte a sdílejte tuto adresu

Ingredience

900 g brambory
450 g máslo
250 g mléko
8 g sůl
podle potřeby bílý pepř

Jemné bramborové pyré s výraznou máslovou chutí.

Ingredience

Instrukce

Hladká, krémová bramborová kaše patří mezi nejjednodušší a nejuspokojivější kulinářské speciality. Většina kuchařů má svou vlastní osvědčenou metodu šlehání brambor, ale my věříme, že naše je ta nejjednodušší.

V tomto receptu vás naučíme chutné bramborové pyré, které bude mít pokaždé stejně výraznou máslovou příchuť. Toto pyré můžete mít na stole už za 45 minut, a to i přestože je připravované metodou sous vide a většinu času se tak o něj vlastně nestaráte.

Kroky

1
hotovo
2 min

Připravte vodní lázeň

Vodní lázeň předehřejte na teplotu 90 °C.

2
hotovo
5 min

Nakrájejte brambory

Brambory očistěte od slupky a umyjte je pod tekoucí vodou. Brambory nakrájejte na plátky asi 1 cm široké.

3
hotovo
2 min

Zabalte všechny ingredience

Do uzavíratelného sáčku vložte všechny ingredience (brambory, máslo, mléko a sůl) a vakuově zabalte.

4
hotovo
30 min

Vařte

Vložte do vodní lázně a vařte, dokud brambory nebudou měkké (asi 30 minut).

5
hotovo
5 min

Dvakrát prosejte přes síto

Otevřete sáček a jeho obsah přelijte přes síto. Hrudky prolisujte. Postup ještě jednou zopakujte.

6
hotovo

Mixujte

Některé odrůdy brambor drží pohromadě více, nežli jiné. Pokud v připravené hmotě budete mít hrudky, rozmixujte je za pomoci metel.

7
hotovo
1 min

Dochuťte, podávejte

Brambory dochuťte požadovaným množstvím pepře, popřípadě česnekem, rozmarýnem, tymiánem, pažitkou nebo sýrem podle vaší vlastní chuti. Podávejte!

ladyambientte

Sous vide nakládané jablečné kousky
předchozí
Sous vide nakládané jablečné kousky
Sous vide pastrami
Další
Sous vide pastrami

One Comment Hide Comments

Přidej svůj komentář