Ingredience
-  680 - 900 g filety z lososa
-  3 stroužky česnek
-  1 ks, cca 2,5 cm zázvor
-  1/4 šálku sojová omáčka
-  1/4 šálku voda
-  2 lžíce hnědý cukr
-  2 lžíce rýžový ocetnebo ocet z bílého vína
-  1/2 - 2 lžičky kukuřičný škrob
-  na posypání jarní cibulkanebo čerstvý koriandr
Recept
Tohle je jídlo připravené „z mrazáku“, ke kterému stačí pár ingrediencí. Je to úžasné, protože filety nemusíte rozmrazovat a dokonce je můžete vařit ve stejném sáčku. A celé vaření trvá skoro stejně tak dlouho, jak kdybyste je rozmrazovali!
Využitím sous-vide vytvoříte tu nejkřehčí a nejchutnější rybu (a bez známého rybího odéru). K němu rychlá omáčka teriyaki a pochutná si celá rodina.
Postup
| 1 Hotovo | MARINÁDA | 
| 2 Hotovo | PŘÍPRAVA LOSOSA | 
| 3 Hotovo | LOSOS DO LÁZNĚ | 
| 4 Hotovo | VAŘÍME | 
| 5 Hotovo | TERIYAKI OMÁČKAVylijte marinádu ze sáčku do šálku, který lze použít do mikrovlnné trouby. Přidejte potřebnou část vody tak, aby na každý filet bylo zhruba 1/4 šálku tekutiny. Přimíchejte 1/2 lžičky kukuřičného škrobu na každý filet (= na každou 1/4 šálku tekutiny). Ohřívejte v mikrovlnce 30 sekund, potom zašlehejte, potom dalších 30 vteřin a tak dále, až omáčka zhoustne a začne bublat (zhruba 30 vteřin na každou 1/4 šálku). Pokud nebude dostatečně hustá, přimíchejte více škrobu. | 
| 6 Hotovo | SERVÍRUJEME | 


 
                 
                



