Background Image

Dýňový koláč ve sklenici

0 0
Dýňový koláč ve sklenici

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
425 g dýňové pyré
400 g kondenzované mléko sladké
2 ks vejce
2 lžičky koření na dýňový koláč
1/2 lžičky sůl
na ozdobení
5-6 ks sušenky
šlehačka

Váš budoucí oblíbený sous-vide dezert je tu! Dokonalá chuť i konzistence a žádná tvrdá krusta.

Kuchyně:

Ingredience

  • na ozdobení

Recept

Sdílet

Při rodinných setkáních je někdy kuchyň tak zaneprázdněná a trouba jede skoro non-stop, že máte chuť se na dezert prostě vykašlat. Jinak byste museli péct i v noci. A nebo… můžete udělat koláč sous-vide! Třeba tento skvělý a jednoduchý dýňový koláč ve sklenici.

 

Číst
Pět způsobů, jak můžete dokončit svůj sous vide steak

Postup

1
Hotovo

PŘÍPRAVA TĚSTA

Předehřejeme si vodní lázeň na 85 °C.
V misce smícháme všechny ingredience (kromě těch na zdobení) metličkou.
Pokud neseženete přímo koření na dýňový koláč, smíchejte si ho v tomto poměru:
3 lžičky skořice
2 lžičky mletý zázvor
2 lžičky muškátový oříšek
1 ½ lžičky mleté nové koření
1 ½ lžičky mletý hřebíček

2
Hotovo

NALÉVÁME DO SKLENIC

Vzniklé těsto rozlijeme rovnoměrně do připravených sklenic (doporučuji sklenice o objemu cca 120 ml). Utěsněte sklenice jen konečky prstů, abyste se vyhnuli přílišnému utažení. Vložte do lázně a vařte 1 hodinu.

3
Hotovo

VYTÁHNEME Z LÁZNĚ

Vyjměte sklenice z lázně a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Potom přesuňte do lednice na alespoň 2 hodiny. Před servírováním libovolně ozdobte například sušenkou a šlehačkou.

Zdroj: aducksoven.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

holandská omáčka sous vide
předchozí
Sous vide holandská omáčka
Teriyaki losos
další
Losos v teriyaki omáčce
holandská omáčka sous vide
předchozí
Sous vide holandská omáčka
Teriyaki losos
další
Losos v teriyaki omáčce

Přidejte svůj komentář