Losos v teriyaki omáčce

0 0
Losos v teriyaki omáčce

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
680 - 900 g filety z lososa
3 stroužky česnek
1 ks, cca 2,5 cm zázvor
1/4 šálku sojová omáčka
1/4 šálku voda
2 lžíce hnědý cukr
2 lžíce rýžový ocet nebo ocet z bílého vína
1/2 - 2 lžičky kukuřičný škrob
na posypání jarní cibulka nebo čerstvý koriandr

Když se všechno pokazí, stačí vytáhnout pár filet lososa z mrazáku, hodit je do lázně a ušlehat teriyaki omáčku.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Tohle je jídlo připravené „z mrazáku“, ke kterému stačí pár ingrediencí. Je to úžasné, protože filety nemusíte rozmrazovat a dokonce je můžete vařit ve stejném sáčku. A celé vaření trvá skoro stejně tak dlouho, jak kdybyste je rozmrazovali!

Využitím sous-vide vytvoříte tu nejkřehčí a nejchutnější rybu (a bez známého rybího odéru). K němu rychlá omáčka teriyaki a pochutná si celá rodina.

Číst
5 věcí, které o sous vide musíte vědět

Postup

1
Hotovo

MARINÁDA

Smíchejte sójovou omáčku, vodu, cukr a ocet na marinádu.

2
Hotovo

PŘÍPRAVA LOSOSA

Prsty rozprostřete rovnoměrně na každý filet rozmačkaný česnek a zázvor (zhruba lžičku od každého na 1 filet). Takto budou lépe držet na povrchu, až přidáme teriyaki marinádu.

3
Hotovo

LOSOS DO LÁZNĚ

Vložte každý filet odděleně do sáčku a přilijte zhruba 3 lžíce marinády. Uzavřete zip tak, že necháte cca 2 cm otevřené, ponořte do vody, opatrně vymačkejte přebytečný vzduch a pak zcela uzavřete. Takto připravené sáčky můžete také opět zamrazit a mít je na příště.

4
Hotovo

VAŘÍME

Předehřejte si lázeň na 50 °C (pro hedvábné a křehké maso) nebo na 55 °C (pro pevnější maso). Zmrazené filety vařte po dobu 70 minut, čerstvého lososa po dobu 40 minut (nehledě na to, kterou teplotu zvolíte).

5
Hotovo

TERIYAKI OMÁČKA

Vylijte marinádu ze sáčku do šálku, který lze použít do mikrovlnné trouby. Přidejte potřebnou část vody tak, aby na každý filet bylo zhruba 1/4 šálku tekutiny. Přimíchejte 1/2 lžičky kukuřičného škrobu na každý filet (= na každou 1/4 šálku tekutiny). Ohřívejte v mikrovlnce 30 sekund, potom zašlehejte, potom dalších 30 vteřin a tak dále, až omáčka zhoustne a začne bublat (zhruba 30 vteřin na každou 1/4 šálku). Pokud nebude dostatečně hustá, přimíchejte více škrobu.

6
Hotovo

SERVÍRUJEME

Během ohřívání omáčky jemně vysypte každý filet na talíř. Pokud máte rádi křupavou kůžičku, opečte ho zprudka do zlatova na pánvi. Na talíři pokapejte každý filet omáčkou a zasypte jarní cibulkou.

Zdroj: simplyrecipes.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

dýňový koláč sous-vide
předchozí
Dýňový koláč ve sklenici
nakládaná červená cibulka
další
Nakládaná červená cibulka
dýňový koláč sous-vide
předchozí
Dýňový koláč ve sklenici
nakládaná červená cibulka
další
Nakládaná červená cibulka

Přidejte svůj komentář