Ingredience
- 5 ks žloutek
- 100 g cukr krystal+ cukr krystal na flambování
- 2 g sůl
- 260 g smetana ke šleháníDoporučujeme 35% smetanu ke šlehání
- 4 g vanilkový extrakt
- Dle vlastního výběru čerstvé ovoceDoporučujeme maliny, jahody nebo i kousky manga
Recept
Krémový dezert s křupavou karamelovou krustou, připravený metodou sous vide pro dokonale hladkou konzistenci bez rizika sražení. V kombinaci s mátou a čerstvým ovocem nabízí výjimečnou harmonii chutí.
Postup
1 Hotovo 8 min |
PŘÍPRAVA KRÉMU |
2 Hotovo 6 min |
Přecedění směsi a plnění do nádob |
3 Hotovo 1 hod |
VODNÍ LÁZEŇ |
4 Hotovo 4 hod 30 min |
VYCHLAZENÍ KRÉMU |
5 Hotovo 6 min |
Flambování a servírování |
2 Comments Skrýt komentáře
Zdravím. Krém se mi vespod srazil, resp. je takový „vodový“ a plavou tam kousky. Nevíte, čím by to mohlo být? Napadá mě, jestli jsem nenechal u žloutků moc zbytků bílků, nebo jestli se nedostává vzduch do sklenic (to je nepravděpodobné). Díky moc.
Hrůza! 🦴😭🙏