Vepřové na jehle s piri piri omáčkou

0 0
Vepřové na jehle s piri piri omáčkou

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1 kg vepřová plec
sůl
PIRI-PIRI MARINÁDA
4 ks červená paprika
2 ks červená chilli paprička
6 stroužků česnek
1 ks červená cibule
1/4 šálku citronová šťáva
1 lžička paprika mletá
1 lžička sušené oregano
1 lžička sušená šalvěj
1 lžička černý pepř
1 lžička sůl

Někdo to rád ostré. A právě pro toho je tento recept.

Vlastnosti:
  • Ostré
Kuchyně:

    Ingredience

    • PIRI-PIRI MARINÁDA

    Recept

    Sdílet

    Známá portugalská omáčka Piri-piri se skvěle hodí k vepřovému masu. Na špízy jsme zvolili vepřovou plec, která je po přípravě sous-vide skvěle měkká a šťavnatá. Výsledkem této kombinace je velice chutné pikantní jídlo.

    Postup

    1
    Hotovo

    OPEČEME PAPRIKY

    Opečte červené papriky nad plamenem. Poté je oloupejte a odstraňte jádřinec.

    2
    Hotovo

    MIXUJEME PIRI-PIRI OMÁČKU

    Do mixéru vložte opečené papriky, chilli papričky, rozmačkané česneky, nakrájenou červenou cibuli, citrónovou šťávu, papriku, oregano, šalvěj, pepř a sůl. Vše rozmixujte do hladkého pyré.

    3
    Hotovo

    MARINUJEME PŘES NOC

    Nakrájejte vepřové maso na kostičky požadované velikosti a vložte do misky. Přelijte piri-piri omáčkou a nechte marinovat v lednici přes noc.

    4
    Hotovo

    VAŘÍME SOUS-VIDE

    Předehřejte si lázeň o teplotě 60 °C. Směs masa a omáčky přendejte do sous-vide sáčku a zavakuujte. Vařte v lázni po dobu 3 hodin.

    5
    Hotovo

    NAPICHUJEME MASO

    Vysypte směs ze sáčku do misky a postupně napichujte kostky masa na jehlice. Osušte je papírovou utěrkou dosucha a osolte.

    6
    Hotovo

    GRILUJEME

    Opečte vzniklé špízy na rozpáleném grilu minutu z každé strany a podávejte.

    Zdroj: foodfornet.com

    blank

    Iva Dohnalová

    Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

    Créme Brûlée Sous Vide
    předchozí
    Créme Brûlée Sous Vide
    Chobotnice sous vide s citronovou omáčkou
    další
    Chobotnice sous vide s citronovou omáčkou
    Créme Brûlée Sous Vide
    předchozí
    Créme Brûlée Sous Vide
    Chobotnice sous vide s citronovou omáčkou
    další
    Chobotnice sous vide s citronovou omáčkou

    Přidejte svůj komentář