Background Image

Créme Brûlée Sous Vide

0 0
Créme Brûlée Sous Vide

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
5 ks žloutek
100 g cukr
2 g sůl
260 g smetana
4 g vanilkový extrakt
dle libosti čerstvé ovoce

Lahodná chuť krému společně se zkaramelizovanou krustou.

Vlastnosti:
  • Vegetarián

Ingredience

Recept

Sdílet

Krémový dezert s křupavou vrstvou karamelové polevy. Metoda sous vide zaručuje perfektní výsledek, nemusíte se tak obávat sraženého krému. Společně s mátou a čerstvým ovocem dojde k dokonalé souhře chutí.

Číst
Co je sous vide?

Postup

1
Hotovo
8 min

PŘIPRAVÍME SI KRÉM

Do velké mísy přidáme žloutky, cukr, sůl a vanilkový extrakt. Mícháme, dokud nejsou všechny ingredience dobře promíchány. Následě pomalu nalijeme 35 % smetanu do promíchané směsi a opět dostatečně promícháme.

2
Hotovo
6 min

SMĚS PŘECEDÍME

Směs přecedímě přes síto, aby v ní nebyly žádné kousky. Poté směs nalijeme do nádob a pevně nádoby uzavřeme.

3
Hotovo
1 hod

VODNÍ LÁZEŇ

Připravíme si vodní lázeň o teplotě 82° C. Nádoby umístíme do vody ještě před zahřátím, aby nedošlo k prasknutí sklenic a vaříme 1 hodinu.

4
Hotovo
4 hod 30 min

NECHÁME KRÉM VYCHLADNOUT

Po uvaření otevřeme víka a po dobu 30 minut necháme krém v nádobách chladnout. Vrchní část víček od nádoby osušíme papírovými ručníky. Jakmile krém vychladne, vrátíme zpět víka a pořádně nádoby utáhneme. Sklenice pak dáme do ledničky na přibližně 4 hodiny vychladnout.

5
Hotovo
6 min

FLAMBUJEME A PODÁVÁME

Těsně před podáváním posypeme krém cukrem, stačí cca 1/2 čajové lžičky cukru. Vezmeme si flambovací pistoli a cukr ohříváme tak dlouhou, dokud se nezkramelizuje. Můžeme přidat na ozdobu ovoce a mátu a ihned podáváme.

Zdroj: izzycooking.com

blank

Admin

Pomalé vaření metodou sous vide, je naší vášní :)

rýžový pudink s kardamomem
předchozí
Rýžový pudink s kardamomem
piri piri vepřové na jehle
další
Vepřové na jehle s piri piri omáčkou
rýžový pudink s kardamomem
předchozí
Rýžový pudink s kardamomem
piri piri vepřové na jehle
další
Vepřové na jehle s piri piri omáčkou

One Comment Skrýt komentáře

Zdravím. Krém se mi vespod srazil, resp. je takový „vodový“ a plavou tam kousky. Nevíte, čím by to mohlo být? Napadá mě, jestli jsem nenechal u žloutků moc zbytků bílků, nebo jestli se nedostává vzduch do sklenic (to je nepravděpodobné). Díky moc.

Přidejte svůj komentář

blank
10% SLEVA
Exkluzivní sleva na celý sortiment značky Lauben
SOUSVIDERECEPTY
10% SLEVA
Exkluzivní sleva na celý sortiment značky Lauben
SOUSVIDERECEPTY
blank