Background Image

Rýžový pudink s kardamomem

0 0
Rýžový pudink s kardamomem

Sdílejte ji ve své sociální síti:

Nebo můžete jednoduše kopírovat a sdílet tuto adresu URL

Ingredience

Úprava dávek:
1/2 šálku rozinky
1/2 šálku tmavý rum
5 lžic máslo
1/3 šálku hnědý cukr
4 šálky divoká rýže uvařená
1 šálek plnotučné mléko
1 šálek smetana tučná
3 proužky citronová kůra
3 lusky kardamom rozdrcené a zabalené v jemné látce
1 lžička vanilkový extrakt
na posypání skořice

Horký rýžový dezert, který prohřeje a provoní vaše zimní dny.

Kuchyně:

Ingredience

Recept

Sdílet

Rýžový pudink většina lidí buď miluje, nebo nenávidí. Pro tento pudink jsme zvolili divokou rýži, abychom nevytvořili ten neoblíbený slepený z bílé rýže, a abychom mu dodali lehce ořechovou chuť. K tomu pocukrovat skořicí a máte přesně tu pochoutku, kterou potřebujete pro studené zimní dny.

Postup

1
Hotovo

LÁZEŇ

Nastavte si sous-vide vařič na 83ºC.

2
Hotovo

ROZINKY V RUMU

Smíchejte rozinky a rum v malé misce, kterou je možné použít v mikrovlnné troubě. Zahřívejte na vysokou teplotu po dobu cca 1 minuty. Nechte vychladnout a pak vyjměte rozinky děrovanou lžící.

3
Hotovo

MÁSLO

Zahřívejte máslo s cukrem na středním plameni v nepřilnavé pánvi. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí a pak povařte 5 minut.

4
Hotovo

SMĚS NA PUDINK

Do másla přidejte uvařenou rýži, mléko, smetanu, citronovou kůru, uzlíček s kardamomem a vanilku. Přiveďte k varu, zeslabte plamen a povařte dvě minuty.

5
Hotovo

PUDINK DO LÁZNĚ

Odstraňte z plamene a vmíchejte rozinky. Lžící směs přendejte do zipového sáčku. Použitím techniky vytlačení vzduchu vodou sáček uzavřete. Vložte do lázně a vařte 2 hodiny, případně 2 hodiny a 45 minut, pokud jste použili neuvařenou rýži.

6
Hotovo

SERVÍROVÁNÍ

Vytáhněte sáček z lázně a vše vysypte do misky. Zamíchejte, aby se smetana rozprostřela všude. Vyjměte kardamomový svazek a citronovou kůru. Poprašte skořici a podávejte za tepla.

Zdroj: anovaculinary.com

blank

Iva Dohnalová

Cestovatelka s velkou vášní pro jídlo, která se drží hesla "kolik kuchyní ochutnáš, tolikrát jsi člověkem"

kuřecí salát
předchozí
Sous-vide kuřecí salát
Créme Brûlée Sous Vide
další
Créme Brûlée Sous Vide
kuřecí salát
předchozí
Sous-vide kuřecí salát
Créme Brûlée Sous Vide
další
Créme Brûlée Sous Vide

Přidejte svůj komentář